Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Baschet Primul patron rus din NBA: O voi face pe NJ Nets campioană în maxim 5 ani. Nu vă spun cum, ar trebui să vă omor

Primul patron rus din NBA: O voi face pe NJ Nets campioană în maxim 5 ani. Nu vă spun cum, ar trebui să vă omor

Primul patron rus din NBA: O voi face pe NJ Nets campioană în maxim 5 ani. Nu vă spun cum, ar trebui să vă omor
Sursa foto: mihail prohorov
21 Mai 2010   •   17:32

Mihail Prohorov, noul propierar al echipei americane de baschet New Jersey Nets, are planuri grandioase în NBA. Magnatul rus, care dispune de o avere de aproximativ 18 miliarde de dolari, îşi propune să câştige NBA cu Nets în cel mult cinci ani şi plănuieşte, în secret, mutări spectaculoase pe piaţa transferurilor în această vară. Prohorov este primul acţionar majoritar din NBA care nu provine din Statele Unite sau Canada.
"Dacă totul merge după plan, mă aştept să fim în playoff sezonul viitor şi să câştigăm campionatul în minim un an şi maxim cinci ani. Dacă vă spun mai mult, trebuie să vă omor", a declarat Prohorov într-o conferinţă de presă ţinută la New York.
New Jersey Nets nu este în nici un caz o echipă pe val în acest moment. Mai mult, Nets au obţinut doar 12 victorii în sezonul 2009/2010 şi au ratat "la mustaţă" statutul de cea mai slabă echipă din istoria NBA. În aceste condiţii preia Prohorov echipa, dar presa din Rusia anticipează un nou caz "Abramovic". Este bine-cunoscut felul în care rusul a schimbat istoria echipei de fotbal Chelsea în 2003, prin investiţii masive.
"În mod cert, Prohorov va avea un impact similar în sportul american cum a avut Abramovic în Anglia prin cumpărarea lui Chelsea în 2003", explică Vladimir Geskin, editor al cotidianului sportiv moscovit Sport-Express.
Vorbele lui Prohorov par să îşi găsească o anumită acoperire, având în vedere că în această vară sunt multe superstaruri din NBA care devin libere de contract şi pot fi luate de orice echipă. Printre acestea, cele mai cunoscute sunt LeBron James (de la Cleveland Cavaliers), Dwyane Wade (Miami Heat), Chris Bosh (Toronto Raptors) sau Amar'e Stoudemire (Phoenix Suns).
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: NBA
Parteneri
România nu are bani să îşi trimită sportivii la Olimpiadă
x close