Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Baschet Rusul Prohorov, primul străin căruia i se permite să devină patron de club în NBA

Rusul Prohorov, primul străin căruia i se permite să devină patron de club în NBA

Rusul Prohorov, primul străin căruia i se permite să devină patron de club în NBA
Sursa foto: mihail prohorov
12 Mai 2010   •   15:58

Conducerea NBA i-a permis omului de afaceri rus Mihail Prohorov să cumpere franciza New Jersey Nets. Acest lucru este o premieră în istoria NBA, întrucât niciodată un club nu a mai fost patronat de cineva care nu este de pe continentul nord-american. Prohorov are, potrivit Forbes, o avere de aproximativ 13,4 miliarde de euro.
Miliardarul Prohorov, care şi-a creat o avere considerabilă în special din afaceri cu metale, este aproape de a-şi îndeplini visul. Conducerea Ligii Nord-americane de Baschet a dat dovadă de deschidere şi i-a permis rusului să preia cea mai slabă echipă din ultimul sezon regulat al NBA. Cu 70 de înfrângeri în 82 de meciuri, New Jersey Nets au mare nevoie de investiţii în sezoanele care urmează dacă se vrea o prezenţă în playoff. Prohorov va achiziţiona un pachet cu 80% din acţiunile clubului şi 45% in arena care este în construcţie în zona Brooklyn, potrivit Mediafax.
Mihail Prohorov are 45 de ani şi averea de peste 13 miliarde de euro îl plasează pe locul 39 în topul celor mai bogaţi oameni ai lumii.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: NBA
Parteneri
FCSB, petrecere ”Made in Romania” după câștigarea titlului
x close