Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Baschet San Antonio Spurs învinge pe Sacramento Kings şi câştigă Conferinţa de Vest

San Antonio Spurs învinge pe Sacramento Kings şi câştigă Conferinţa de Vest

San Antonio Spurs învinge pe Sacramento Kings şi câştigă Conferinţa de Vest
Sursa foto: Foto: Agerpres
07 Apr 2011   •   14:24

San Antonio Spurs şi-a asigurat prima poziţie în Conferinţa de Vest din NBA la finalul sezonului regulat, după ce a reuşit să învingă cu 124-92 pe Sacramento Kings. Echipa din Texas ajunge astfel pentru a patra oară în istoria clubului la un număr de 60 de victorii într-o stagiune.

Argentinianul Manu Ginobili a fost cel mai bun om al lui Spurs, reuşind 25 de puncte şi 5 pase decisive, francezul Tony Parker (15 puncte, 6 pase decisive) şi George Hill (19 puncte) contribuind şi ei decisiv la succesul echipei lui Gregg Popovich.

Ştiam că nu puteam pierde la nesfârşit”, a declarat Manu Ginobili, referindu-se la seria negativă a texanilor din urmă cu o săptămână, apoi a adăugat: „Am avut câteva meciuri bune, dar pur şi simplu nu putea câştiga, dar abordarea ultimelor trei partide a fost una corectă. Am învins într-un moment important în Atlanta, apoi am avut noroc că Lakers au pierdut acasă cu Utah”.

„Am ratat multe aruncări, iar ei au făcut multe puncte pe contraatac. Au o echipă cu mulţi veterani, dar ştiu să înscrie, ştiu să se apere şi pot face diferenţa. În aceste condiţii, ne este foarte greu”, a spus la final Tyreke Evans, jucătorul celor din Sacramento, care a încheiat meciul cu 16 puncte şi 5 pase decisive.

Primul loc al lui San Antonio a fost securizat nu doar de succesul texanilor, ci şi de înfrângerea lui Los Angeles Lakers în faţa lui Golden State Warriors, scor 87-95, într-un meci în care Monta Ellis a fost protagonist cu 26 de puncte şi 6 pase decisive. Pas fals şi pentru Miami Heat. Fără Dwayne Wade în teren, echipa din Florida a pierdut acasă în faţa lui Milwaukee Bucks (85-90), deşi LeBron James a reuşit 29 de puncte şi 8 pase decisive.

Alte rezultate

Charlotte - Orlando 102-111
Indiana - Washington 136-112
Philadelphia - New York 92-97
Toronto - Cleveland 96-104
Detroit - New Jersey 116-109
Minnesota - Phoenix 98-108
New Orleans - Houston 101-93
Oklahoma - LA Clippers 112-108
Dallas - Denver 96-104

×
Parteneri
Au fost finalizate operațiunile de umplere de pe strada surpată din Slănic
x close