Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Baschet Scottie Pippen scapă de faliment, după ce a câştigat 2 milioane de dolari în instanţă

Scottie Pippen scapă de faliment, după ce a câştigat 2 milioane de dolari în instanţă

Scottie Pippen scapă de faliment, după ce a câştigat 2 milioane de dolari în instanţă
30 Iun 2010   •   14:52

Fostul baschetbalist Scottie Pippen a câştigat 2 milioane de dolari în urma unui proces intentat împotriva unei firme de avocatură.

Crescut într-o familie săracă, fostul baschetbalist Scottie Pippen a preferat să semneze un contract pe termen lung cu Chicago Bulls atunci când a avut şansa, pentru a avea un venit sigur, în ciuda faptului că ulterior putea primi mai mulţi bani pentru valoarea lui. În timpul carierei, Pippen a făcut reclamă la orice şi pentru orice, asigurându-se că banii nu îi vor lipsi niciodată. Acest lucru aproape că s-a întâmplat acum, la câţiva ani de la retragerea lui, din cauza unor investiţii proaste făcute de jucător care l-au dus spre faliment.

Una dintre cele mai proaste achiziţii a fost aceea de 4 milioane de dolari pentru un avion personal, în 2002. Din cauza unei inspecţii slabe, motorul avionului a avut nevoie de o investiţie de 1 milion de  dolari în reparaţii la scurt timp de la achiziţie. Decât să plătească respectiva sumă, Pippen a ales să ţină avionul la sol, dar şi să dea în judecată avocaţii pentru inspecţia slab efectuată.

Pippen a dat în judecată cei doi avocaţi ai firmei Pedersen & Houpt din Chicago pentru vicii de procedură, după ce aceştia nu au monitorizat cum trebuia achiziţionarea avionului. Iar zilele trecut el a şi câştigat acest proces. "Nu vreau să spun nimic. Sunt doar extenuat şi obosit", a declarat Pippen cu lacrimi în ochi, înainte de a părăsi tribunalul alături de soţia lui, Larsa.

Pippen ceruse despăgubiri în valoare de 8,2 milioane de dolari, însă a trebuit să se mulţumească cu puţin peste 2 milioane.

Antena3.ro

×
Parteneri
Noua fabrică din România care se deschide după Paște
x close