Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Baschet Shaquille O'Neal, Allen Iverson și Yao Ming, nominalizați pentru includerea în "Hall of Fame"

Shaquille O'Neal, Allen Iverson și Yao Ming, nominalizați pentru includerea în "Hall of Fame"

Shaquille O'Neal, Allen Iverson și Yao Ming, nominalizați pentru includerea în "Hall of Fame"
Sursa foto: Foto: Facebook
22 Dec 2015   •   12:15

Fostele staruri NBA Shaquille O'Neal, Yao Ming și Allen Iverson, alături de antrenorul Tom Izzo și fosta jucătoare Sheryl Swoopes, triplă campioană olimpică cu selecționata SUA, au fost nominalizați pentru includerea în panteonul gloriilor baschetului, "Hall of Fame", informează Agerpres.

"Naismith Memorial Basketball Hall of Fame", organizație cu sediul la Springfield (Massachussets), orașul în care baschetul a fost inventat în urmă cu 124 de ani de canadianul James Naismith, a anunțat luni candidaturile pentru clasa 2016.

O'Neal, Yao Ming și Iverson au putut fi nominalizați după ce comitetul "Hall of Fame" a decis că alegerea noilor membri poate fi făcută după minimum patru ani de la retragerea acestora din activitate, și nu după cinci ani, cum era până în prezent.

Cele trei mari vedete ale baschetului profesionist nord american între anii 1990 și 2000 au acumulat împreună 34 de selecții în All Star Game.

Shaquille O'Neal, cvadruplu campion al NBA și unul dintre cei mai mai pivoți din istoria baschetului, a fost desemnat cel mai valoros jucător al campionatului (MVP), în 2000, în timp ce Allen Iverson a primit la rândul său această distincție în 2001.

Yao Ming a evoluat la formația americană Houston Rockets între 2002 și 2011, fiind selecționat de opt ori în meciul vedetelor din NBA. Toți cei trei jucători s-au retras din activitate la finalul sezonului 2010-2011.

×
Subiecte în articol: NBA
Parteneri
Schema mafiei din România. Susţinere de la nivel înalt
x close