Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Baschet Shaquille O'Neal şi-a anunţat retragerea din baschet

Shaquille O'Neal şi-a anunţat retragerea din baschet

Shaquille O'Neal şi-a anunţat retragerea din baschet
Sursa foto: Foto: Agerpres
02 Iun 2011   •   11:57

Shaquille O'Neal, de patru ori campion NBA, şi-a anunţat retragerea din baschet, după o carieră de 19 ani, în care a evoluat pentru Orlando Magic, Los Angeles Lakers, Miami Heat, Phoenix Suns, Cleveland Cavaliers şi Boston Celtics.

În vârstă de 39 de ani, O'Neal şi-a făcut publică decizia prin intermediul contului său de Twitter, pe care a postat un scurt video, însoţit de un mesaj de mulţumire pentru fani: „19 ani! Vreau să vă mulţumesc foarte mult. Tocmai de aceea vă anunţ pe voi primii că sunt aproape de retragere”.

În ultimii ani, evoluţiile lui Shaq au avut de suferit din cauza accidentărilor, în ultimul sezon el reuşind să bifeze doar 37 de apariţii pentru Boston Celtics în sezonul regulat şi două în playoff, împotriva lui Miami Heat.

Chiar mă gândeam că pot reveni, dar problemele de la tendonul lui Ahile nu m-au lăsat. Nu vreau să dezamăgesc publicul doi ani la rând. Mi-ar plăcea să mă pot întoarce, dar mi s-a spus că dacă tendonul lui Achile nu va mai fi niciodată la fel dacă au existat probleme la el”, a explicat O'Neal.

Shaquille O'Neal a fost de patru ori campion NBA, de trei ori cu LA Lakers şi o dată cu Miami Heat, şi a făcut parte din echipa naţională a Statelor Unite care a cucerit tilul mondial în 1994 şi pe cel olimpic în 1996. Cu 28.596 puncte înscrise în carieră, este al cincilea cel mai bun marcator din istoria NBA şi doar Michael Jordan are mai multe titluri de MVP în finală decât el.

Prin vocea purtătorului de cuvânt John Black, Los Angeles Lakers a anunţat deja că va retrage tricoul cu numărul 34, cel purtat de O'Neal în perioada petrecută în California.

 

×
Subiecte în articol: retragere NBA
Parteneri
Sondajul de ultim moment pentru Primăria Capitalei
x close