Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Baschet Spania a câştigat Campionatul European de baschet masculin pentru prima oară în istorie

Spania a câştigat Campionatul European de baschet masculin pentru prima oară în istorie

Spania a câştigat Campionatul European de baschet masculin pentru prima oară în istorie
Sursa foto: spania baschet
21 Sep 2009   •   10:44

Campioana mondială en-titre la baschet masculin, echipa naţională a Spaniei, a reuşit să câştige pentru prima oară, după şase încercări eşuate, Campionatul European. Gasol şi compania s-au impus în finala din Polonia în faţa Serbiei, cu scorul de 85-63, după un meci relativ dezechilibrat, cu toate că Spania nu a putut conta pe jucători importanţi, cum ar fi Jose Calderon.
Finala s-a disputat la Katowice, duminică, şi reprezenta pentru Spania a şaptea şansă de a câştiga Campionatul European, după ce pierduse până în acel moment şase finale, începând cu 1935. Ibericii nu duceau, însă, lipsă de încredere, după titlul mondial cucerit în 2006.
Cel mai bun marcator al finalei a fost jucătorul echipei americane Los Angeles Lakers Pau Gasol, cu 18 puncte şi 11 recuperări, urmat de sârbii Tipkovic şi Velickcovic, fiecare cu câte 15 puncte.
Ca bonus, Spania a obţinut, împreună cu următoarele cinci clasate de la acest campionat - Serbia, Grecia, Slovenia, Franţa şi Croaţia accesul direct la următorul Campionat Mondial, unde mai sunt calificate din oficiu gazda Turcia şi campioana olimpică SUA, potrivit Mediafax.
Antena3.ro

×
Parteneri
Florin Piersic, transferat cu avionul SMURD, la București
x close