Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Baschet Spania şi-a păstrat titlul european la baschet, după 98-85 în finala cu Franţa

Spania şi-a păstrat titlul european la baschet, după 98-85 în finala cu Franţa

Spania şi-a păstrat titlul european la baschet, după 98-85 în finala cu Franţa
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.T.    |    19 Sep 2011   •   10:09

Echipa Spaniei a cucerit al doilea titlu european consecutiv, după ce a învins în finala de la Kaunas naţionala Franţei cu scorul de 98-85.

 
Juan Carlos Navarro (27 de puncte) şi Pau Gasol (17 puncte, 10 recuperări) au fost din nou principalele arme ale ibericilor, în timp ce efortul lui Tony Parker (26 de puncte, 5 recuperări, 5 pase decisive) s-a dovedit insuficient pentru ca Franţa să dea lovitura.
 
Evoluţia din ultimul act a reprezentat încununarea unui turneu excelent pentru Juan Carlos Navarro, care a fost desemnat MVP-ul competiţiei. Jucătorul de la FC Barcelona a încheiat Campionatul European din Lituania cu medii de 18,1 puncte, 1,5 recuperări şi 3 pase decisive.
 
Alături de Navarro, echipa ideală a Europenelor îi mai cuprinde pe Tony Parker (Franţa), Bo McCalebb (Macedonia), Andrei Kirilenko (Rusia) şi Pau Gasol (Spania).
 
În finala pentru locul 3, Rusia a învins cu 72-68 surpriza turneului, echipa Macedoniei, în special datorită jocului foarte bun făcut de Andrei Kirilenko, autor a 18 puncte şi 7 recuperări.
 
În meciul pentru locul 5, Lituania, gazda Europenelor, s-a impus cu 73-69 în faţa Greciei, în timp ce Slovenia a câştigat duelul pentru locul 7 cu Serbia, scor 72-68.

 

×
Subiecte în articol: Spania Franta Lituania
Parteneri
O dronă militară s-ar fi prăbuşit în apropiere de Brăila
x close