Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Baschet Spania şi Franţa vor juca finala Campionatului European de baschet

Spania şi Franţa vor juca finala Campionatului European de baschet

Spania şi Franţa vor juca finala Campionatului European de baschet
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.T.    |    17 Sep 2011   •   11:58

Spania şi Franţa se vor întâlni în finala Campionatului European de baschet, care va avea loc duminică, la Kaunas, după ce au reuşit să învingă în semifinale echipele Macedoniei, respectiv Rusiei.

 
Starul lui Los Angeles Lakers, Pau Gasol, a avut o evoluţie senzaţională, reuşind 22 de puncte şi 17 recuperări, prin care şi-a ajutat echipa să câştige cu 92-80 în faţa Macedoniei, ceea ce înseamnă că Spania are ocazia să-şi apere titlul european cucerit la precedenta ediţie.
 
Suntem foarte, foarte fericiţi că am câştigat această semifinală, dar nu avem timp să sărbătorim acum, pentru că în două zile vom juca pentru medalia de aur. Am spus de la început că acesta este obiectivul nostru, iar acum suntem la un pas de a-l îndeplini. Vreau să felicit echipa Macedoniei, care a avut un turneu fantastic”, a declarat Sergio Scariolo, antrenorul ibericilor.
 
Bo McCalebb a fost din nou cel mai bun om al Macedoniei, cu 25 de puncte, 3 recuperări şi 5 pase decisive, dar de această dată americanul naturalizat nu a mai reuşit să-şi conducă echipa spre victorie.
 
Am pus mult suflet şi ne-am dorit să jucăm un baschet de calitate, deşi ştiam cine sunt adversarii noştri şi cât de greu va fi să-i surprindem. Nu am mai abut un joc defensiv bun, dar cred că nici nu ne-am dezamăgit fanii”, a spus antrenorul învinşilor, Marin Dokuzovski.
 
În cea de-a doua semifinală, Franţa s-a impus cu 79-71 în faţa Rusiei, în special datorită jocului foarte bun făcut de Tony Parker (22 de puncte, 3 pase decisive, 4 intercepţii) şi Nicolas Batum (19 puncte, 7 recuperări). De la ruşi, aflaţi la prima înfrângere de la actuala ediţie a Europenelor, s-a remarcat Anderi Kirilenko, autor a 21 de puncte.
 
Suntem foarte fericiţi că am obţinut calificarea în finală şi la Jocurile Olimpice de la Londra. Aceasta era ţinta noastră. Cred că am făcut cel mai bun meci din întreg turneul”, a declarat la final Vincent Collet, antrenorul echipei Franţei.
 
Spania şi Franţa s-au mai întâlnit la ediţia din acest an a Campionatului European, în faza a doua a grupelor, atunci când ibericii s-au impus categoric, scor 96-69.
 
Tot vineri s-a jucat partida dintre Grecia şi Serbia, contând pentru locurile 5-8. Elenii s-au impus cu 87-77 şi vor întâlni, sâmbătă, Lituania într-un meci care va decide ocupanta locul 5. În aceeaşi zi, Slovenia va juca împotriva Serbiei pentru locul 7.

 

×
Subiecte în articol: Lituania macedonia Rusia
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close