Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Baschet Spaniolul Ricky Rubio a refuzat un transfer în NBA, la Minnesota Timberwolves

Spaniolul Ricky Rubio a refuzat un transfer în NBA, la Minnesota Timberwolves

Spaniolul Ricky Rubio a refuzat un transfer în NBA, la Minnesota Timberwolves
02 Sep 2009   •   15:59

În vârstă de 18 ani, Rubio, despre care mulţi se aşteptau să fie un viitor star în NBA, a preferat să rămână în Spania decât să joace pentru Minnesota Timberwolves, cu care a fost în negocieri.

La începutul acestui ani, Rubio, medaliat cu argint la Olimpiadă, a sugerat că şi-ar dori să se transfere imediat în NBA, astfel că Timberwolves a făcut din el a cincea selecţie în draft-ul NBA din luna iunie. Preşedintele David Khan a confirmat însă că Rubio a renunţat la negocierile ce ar fi parafat transferul lui de la echipa spaniolă DKV Joventut în SUA.

Totuşi, Rubio se va transfera acum la Barcelona, într-o foarte competitivă ligă spaniolă, pentru un salariu de bază de 1,5 milioane de lire sterline, nu prea departe de ce ar fi primit ca debutant în NBA. "Ricky ne-a informat că, deşi am fost prima lui opţiune weekendul trecut, după ce s-a gândit mai bine, ar prefera să rămână acasă şi să joace pentru Barcelona, care făcuse o ofertă către Joventut", a declarat Khan.

Khan a declarat că speră să îl aducă pe Rubio la Timberwolves peste doi ani, adăugând că un plus de maturitate îi va prinde bine jucătorului, înainte să vină în NBA. "Rubio şi-a reafirmat dorinţa să vină la Minnesota peste doi ani, când va împlini 20 de ani", a mai spus Khan.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: NBA
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close