Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Baschet SUA au câştigat primul titlu mondial la baschet după 16 ani

SUA au câştigat primul titlu mondial la baschet după 16 ani

SUA au câştigat primul titlu mondial la baschet după 16 ani
13 Sep 2010   •   11:12

Favorită la startul competiţiei, echipa Statelor Unite ale Americii a pus capăt unei lungi aşteptări învingând Turcia cu 81-64 în finala Campionatului Mondial şi câştigând primul titlu după 16 ani, graţie unei evoluţii excelente a lui Kevin Durant.

În vârstă de 21 de ani şi cu doar trei ani de experienţă în baschetul profesional, vedeta celor de la Oklahoma Thunder a câştigat premiul pentru "cel mai valoros jucător" al turneului din Turcia, înscriind 28 de puncte în finală, dintre care 20 doar în prima repriză. Colegul său din NBA, Russel Westbrook, a contribuit de asemenea cu 13 puncte, şase recuperări şi trei pase decisive.

"Sunt fericit că ne întoarcem acasă cu medaliile de aur şi cred că am fost binecuvântat că am avut un antrenor aşa grozav precum Mike Krzyzedwski. Faptul că lumea ne spunea că suntem echipa a doua a SUA ne-a motivat, mai ales că această catalogare venea chiar din America", a declarat Durant, care s-a dovedit a fi liderul echipei în absenţa marilor vedete ca LeBron James şi Kobe Bryant.

Centrul Lamar Odom de la Los Angeles Lakers a realizat 15 puncte şi 11 recuperări, ajutând SUA să domine în toate compartimentele, cu un total de 42 de recuperări şi forţarea a 14 greşeli.

Lituania, surclasată de SUA în semifinale, a revenit şi a câştigat medalia de bronz după ce a învins Serbia cu 99-88 duminică, Linas Kleiza fiind principalul marcator cu 33 de puncte.

Antena3.ro

×
Parteneri
Vremea severă a făcut prăpăd în mai multe zone din țară
x close