Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Baschet U Mobitelco Cluj este noua campioană a României la baschet masculin

U Mobitelco Cluj este noua campioană a României la baschet masculin

U Mobitelco Cluj este noua campioană a României la baschet masculin
31 Mai 2011   •   20:47

Universitatea Mobitelco BT Cluj a pus capăt hegemoniei de şapte ani a celor de la Asesoft Ploieşti şi a devenit campioana României la baschet masculin.

 
Echipa antrenată de Marcel Ţenter s-a impus în meciul şase al finalei campionatului naţional cu scorul de 64-61 şi, cu scorul general de 4-2, a cucerit un nou titlu după 15 ani. Eroul partidei a fost Tyler Morris, care a înscris un coşul decisiv în ultima secundă cu o aruncare de dincolo de centrul terenului.
 
Reuşita lui Morris a declanşat instantaneu entuziasmul celor 3.000 de spectatori din Sala Sporturilor „Horia Demian” din Cluj, care au invadat terenul, fiind nevoie de minute bune pentru eliberarea parchetului înainte ca noua campioană să primească trofeul. 
 
Meciul care avea să se dovedească decisiv pentru desemnarea campioanei a început sub semnul dominării gazdelor. Clujenii au reuşit să se desprindă chiar şi la zece puncte (20-10), iar scorul la pauză a fost 31-24. Ploieştenii au continuat să recupereze în sfertul al treilea, pe care l-au încheiat cu un deficit de numai patru puncte, 39-43.
 
În ultimele zece minute, ambele echipe au avut perioade bune. Universitatea s-au distanţat din nou la mijlocul sfertului patru, când conduceau cu opt puncte, însă Asesoft a revenit din nou şi chiar a egalat la 61. Prahovenii nu au mai avut însă ce face la execuţia lui Morris din final, astfel că titlul merge în Ardeal.

×
Parteneri
Avertizare ANM: Ninsori însemnate în 14 judeţe din ţară
x close