Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Baschet Un baschetbalist din NCAA a marcat 138 de puncte într-un meci. Kobe Bryant: „E o nebunie!”

Un baschetbalist din NCAA a marcat 138 de puncte într-un meci. Kobe Bryant: „E o nebunie!”

Un baschetbalist din NCAA a marcat 138 de puncte într-un meci. Kobe Bryant: „E o nebunie!”
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP
de M.T.    |    22 Noi 2012   •   12:26

Jack Taylor, un baschetbalist de 21 de ani care evoluează în NCAA, campionatul universitar american, a devenit vedetă peste noapte, după ce a reuşit să înscrie 138 de puncte în victoria cu 179-104 pe care echipa sa, Grinnell College, a obţinut-o în faţa celor de la Faith Baptist Bible College.

Performanţa lui Taylor reprezintă un nou record pentru NCAA, precedentul (113 puncte) aparţinându-i lui Bevo Francis, din 1954, dintr-un meci pe care echipa sa, Rio Grande College din Ohio, l-a disputat împotriva celor de la Hillside.

„Braţele mele sunt destul de obosite, cu siguranţă! La fel şi picioarele”, a glumit autorul incredibilei prestaţii la ESPN.

Jack Taylor a aruncat la coş de 108 ori, marcând de 52 de ori, şi a înscris 27 din cele 71 de încercări de la trei puncte.

„Este unul dintre acele momente care îţi schimbă viaţa”, a declarat David Arseneault, antrenorul celor de la Grinnel, citat de USA Today.



În aceeaşi măsură ca şi numărul de puncte pe care le-a reuşit Taylor, impresionant este şi faptul că fundaşul de 21 de ani a aruncat la coş de 108 ori, de asemenea un record.

„Nu am auzit niciodată despre aşa ceva. Parcă ar fi un joc video. Dar totuşi, cum poţi arunca de 100 de ori?”, a spus Carmelo Anthony, starul lui new York Knicks.

Kobe Bryant, care în urmă cu câţiva ani înscria 81 de puncte într-un meci din NBA cu Toronto Raptors, a fost şi el uimit de performanţa baschetbalistului de la Grinnel: „E o nebunie! Nu-mi pasă despre ce nivel e vorba, atunci când marchezi 138 de puncte e demenţial”.

„Jack Taylor, meriţi un shot de Jack Daniels după ceea ce ai făcut... Wow!”, a scris pe twitter Kevin Durant, vedeta lui Oklahoma City Thunder, în timp ce LeBron James, MVP-ul finalei NBA din acest an, a precizat că „Sincer, este incredibil! Vreau să văd meciul!”.

Nu toată lumea a fost însă la fel de impresionată de performanţa lui Taylor, unul dintre analiştii de la ESPN, Stuart Scott, considerând că, într-o astfel de situaţie, conceptul de echipă dispare.

„La pauză, credeam că am în jur de 30 de puncte. Apoi antrenorul a venit şi mi-a spus că am 58. Atunci am realizat că ar putea fi o seară specială”, a declarat Taylor, al cărui precednt record al carierei era de 48 de puncte, într-un meci din liceu.

Nu a fost singura performanţă notabilă a serii, David Larsen de la Faith Baptist Bible reuşind să înscrie 70 de puncte, dar evoluţia sa a fost practic eclipsată de cea a lui Taylor.

×
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close