Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Baschet Victorie mare la baschet. România învinge Belgia în semifinalele CE U20 şi merge în Divizia A mondială

Victorie mare la baschet. România învinge Belgia în semifinalele CE U20 şi merge în Divizia A mondială

Victorie mare la baschet. România învinge Belgia în semifinalele CE U20 şi merge în Divizia A mondială
Sursa foto: romania baschet
15 Iul 2009   •   15:33

Echipa naţională a României Under 20 la de baschet feminin a obţinut o victorie importantă marţi la Campionatul European de tineret şi s-a calificat în finala competiţiei şi, implicit, în prima divizie mondială. Partida cu Belgia s-a încheiat cu scorul de 81-67 pentru românce, care vor juca miercuri finala competiţiei din Macedonia cu reprezentativa similară a Olandei, care a învins Slovacia cu 75-66
Elevele lui Mădălin Piperea s-au impus uşor în faţa echipei Belgiei, la o diferenţă de 14 puncte, datorită evoluţiei excelente a jucătoarei Claudia Pop, care a încheiat jocul cu 25 de puncte, opt recuperări şi şapte pase decisive, faţă de belgianca Lentacker, cea mai importantă marcatoare a adversarelor cu cele 18 puncte ale sale. În sferturile de finală, România trecuse de reprezentativa Greciei cu scorul de 64-56, după ce se clasase pe locul al doilea din cinci, sub Slovacia, în faza grupelor.
"Obiectivul nostru era să atingem finala şi să obţinel biletele pentru Divizia A, şi am reuşit. Adversarele nu aveau jucătoare înalte şi foloseau doar pătrunderile şi şuturile, iar noi am ştiut să folosim acest lucru împotriva lor", a declarat antrenorul echipei, Mădălin Pipera.
Adversarii României, în schimb, s-au exprimat dezamăgirea că au clacat exact la meciul cel mai important.
"Acesta era meciul meciurilor şi am ratat. Am avut o primă repriză foarte proastă. Adversarele au avut atât avantajul înălţimii sub panou cât şi surplus de experienţă la jucătoarele care joacă în afara suprafeţei de două puncte. Acestu lucru s-a dovedit decisiv", a declarat Benny Mertens, antrenorul Belgiei, pentru site-ul FIBA Europe.
În celălalt meci al semifinalelor, Olanda s-a impus cu 75-66 în faţa naţionalei Slovaciei datorită celor 16 puncte şi 15 recuperări ale lui Rianne De Roos. Jucătoarele nu au ezitată să se bucure pentru performanţă, spunând că au atins o nouă culme în baschetul olandez. Aceasta este prima calificare a unei echipe de baschet olandeze, de băieţi sau de fete, într-o finală din orice competiţie.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: campionat european macedonia
Parteneri
A murit Costel Corduneanu, chiar pe masa de operatie
x close