Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Baschet Yao Ming şi-a anunţat oficial retragerea din baschet

Yao Ming şi-a anunţat oficial retragerea din baschet

Yao Ming şi-a anunţat oficial retragerea din baschet
Sursa foto: Foto: Agerpres
20 Iul 2011   •   12:07

Yao Ming şi-a anunţat oficial retragerea din baschet în cadrul unei conferinţe de presă susţinute marţi la Shanghai.

Am fost nevoit să iau această decizie. Cariera mea în baschet se încheie aici. Sunt foarte recunoscător. Aş vrea să mulţumesc întregii mele familii şi, în special, părinţilor mei. Şi, evident, celor de la Houston Rockets”, a spus uriaşul pivot chinez.

Ales de opt ori în echipa Vestului la All-Star Game, baschetbalistul de 31 de ani a fost unul dintre cei mai de succes baschetbalişti străini care au evoluat de-a lungul timpului în NBA. Cifrele carierei lui Yao vorbesc de la sine: 19 puncte, 9,2 recuperări şi 1,9 blocaje pe meci. În plus, procentajul aruncărilor din acţiune este mai mare de 50%.

În ultimii doi ani însă, Yao Ming a avut de suferit de pe urma problemelor medicale. A ratat sezonul 2009-2011 din cauza unei fracturi la piciorul stâng, iar în stagiunea recent încheiată a bifat doar cinci meciuri. Deşi a fost sub tratament în ultimele luni şi chiar s-a antrenat, starea fizică nu i-a permis să revină pe teren.

În urmă cu nouă ani, am venit în Houston şi eram doar un tânăr înalt şi subţirel. Am devenit bărbat acolo, iar fiica mea s-a născut tot acolo. Vă mulţumesc tuturor!”, a mai declarat Yao.

Jucătorul chinez este cel de-al doilea nume important din NBA care îşi anunţă retragerea din activitate în acestă vară, după Shaquille O'Neal. Ambii au fost nevoiţi să renunţe la baschet din cauza accidentărilor.

Yao a fost un jucător care a ajutat mult la transformarea ligii. În plus, a reprezentat o enormă sursă de mândrie pentru poporul chinez şi pentru chinezii din Statele Unite”, a spus David Stern, şeful NBA.

×
Subiecte în articol: retragere conferinta de presa shanghai NBA
Parteneri
Harta salariilor din România. Zonele unde angajații sunt plătiți cel mai bine
x close