Antena 3 CNN Sport Ana Maria Popescu, replică acidă pentru ministrul Sportului:  ”Îmi doresc tare mult să ajungeți dumneavoastră la Tokyo!”

Ana Maria Popescu, replică acidă pentru ministrul Sportului:  ”Îmi doresc tare mult să ajungeți dumneavoastră la Tokyo!”

Ana Maria Popescu, medaliată cu argint la scrimă, la Jocurile Olimpice de la Tokyo, i-a dat o replică acidă ministrului Sportului, chiar la sosirea pe aeroport! "Sper să ajungeți și dumneavoastră la Tokyo și să luați aurul acela pe care eu nu am fost în stare să-l iau." a declarat sportiva. Eduard Novak, declarase că Ana Maria Popescu nu ar fi luat aurul dacă bugetul federației de scrimă ar fi fost mai mare cu 5 milioane de lei.

Ana Maria Popescu, replică acidă pentru ministrul Sportului:  ”Îmi doresc tare mult să ajungeți dumneavoastră la Tokyo!”
Sursa foto: hepta
de Laura Dinu    |    27 Iul 2021   •   14:58

”Indiferent dacă ne întoarcem de acolo cu medalii sau fără, noi muncim la fel, și noi şi antrenorii noștri. În spatele meu am avut doar 4 oamenii la Jocuri. Dar, apropo de finanțare, domnule ministru, am avut sportivi de 43 de ani, care s-au retras din activitate, pentru că nu mai am alții.  Îmi doresc tare mult să ajungeți dumneavoastră la Tokyo și să luați aurul ăla pe care eu nu am fost în stare să îl iau.. Credeam că mă așteptați cu cecul ăla de 5 mililoane, dar nu e nicio problemă, mai avem timp să mi-l dați și să facem o sală nouă pentru copiii aceia buni”, a declarat Ana Maria Popescu

Medalia obținută Ana Maria Popescu este prima obținută de România la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

Popescu a povestit condițiile în care s-a pregătit de participarea la Jocurile Olimpice cu parteneri în vârstă de peste 40 de ani.

„Anul trecut, în luna iulie, mergeam într-o cârjă. Și învățam să merg din nou. Nu am avut de demonstrat nimic. Am vrut să îmi demonstrez doar mie însumi că mai pot. Visați, oameni buni! Am demonstrat că se poate, iar dacă eu am putut, oricine poate. Nu contează culoarea medaliei!” a spus vicecampioana olimpică.

Ea și-a început discursul exprimându-și satisfacția că presa a tratat în mod pozitiv performanța ei: „Mă bucur că după 13 ani am văzut mai puține titluri cu Brânză a pierdut aurul, mă bucur că ați înțeles mesajul, că un loc la Jocurile Olimpice este un loc câștigat. Să știți că toți colegii mei de acolo muncesc foarte mult și indiferent dacă ne întoarcem de la Jocuri cu medalii sau fără, noi muncim. Țineți-le pumnii! E greu, e al naibii de greu, să fii acolo și să citești un titlu care poate aduce 3 clickuri, dar poate dărâma ca pe un castel de cărți moralul unui sportiv. Și nu este corect”, a mai declarat sportiva, potrivit Mediafax

×
Subiecte în articol: Ana Maria Popescu
Parteneri
Senat: Schimbare importantă în regimul pașapoartelor
x close