Antena 3 CNN Sport Argint pentru România în proba de 4x100 metri liber, în ștafeta mixtă condusă de David Popovici

Argint pentru România în proba de 4x100 metri liber, în ștafeta mixtă condusă de David Popovici

David Popovici aduce o nouă medalie pentru România, la Campionatul European de Înot pentru Juniori, după ce șatafeta mixtă de 4 x 100 m liber a obținut medalia de argint, miercuri după-amiază, în bazinul de la Otopeni.

Argint pentru România în proba de 4x100 metri liber, în ștafeta mixtă condusă de David Popovici
de Redacția Antena 3 CNN    |    06 Iul 2022   •   19:31

David Popovici a luat parte la această probă a Campionatului European de juniori alături Patrick Dinu, Andreea Diaconescu și Bianca Preda după ce dimineață Ştefan Cozma, Anastasia Bako şi Irina-Ana Preda au dus echipa de ștafetă în finală cu al şaselea timp din calificări.

Echipa României de ștafetă mixtă, în frunte cu David Popovici, a terminat cursa din bazinul Complexului Sportiv de Natație de la Otopeni cu timpul 3.29.35.

''Publicul ne-a ajutat foarte mult. E cel mai tare lucru ca sportiv să intri pe arena ta, pe câmpul tău de luptă, şi să auzi pe fundal vuietul. Îmi place foarte mult să stau să-i urmăresc pe colegii mei, cred că îmi place mai mult să fac parte dintr-o ştafetă, deşi sunt destul de începător la asta, pot să spun. Sunt nou în acest club al ştafetelor, dar e foarte frumos să stai pe margine şi să-ţi încurajezi colegii, să stai cu sufletul la gură. Am făcut un efort comun, am muncit fiecare cât de bine am putut, am stabilit să ne facem cursa cât de bine putem şi eu zic că am obţinut fix ce am vrut. Mă bucură publicul, mă bucură atmosfera, energia pe care o primim şi faptul că am reuşit să adunăm atât de mulţi oameni să vină într-un loc şi să urmărească sportul ăsta pe care îl iubim cu toţii, înotul, nataţia'', a declarat David Popovici după finală, potrivit Agerpres.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Miercuri după-amiază au fost programate în total nouă finale, la 200 m liber, feminin şi masculin, 50 m spate feminin şi masculin, 50 m bras feminin şi masculin, 200 m fluture masculin, 1.500 m stilul liber feminin şi ştafetă mixtă 4x100 m liber.

Un număr de 494 de sportivi din 42 de ţări se întrec de marţi, la Campionatele Europene de înot pentru juniori de la Complexul Olimpic de Nataţie Otopeni (5-10 iulie), inclusiv 26 din România, 14 băieţi şi 12 fete.

 

×
Subiecte în articol: David Popovici
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close