Antena 3 CNN Sport Cei mai bine plătiți jucători din Liga Profesionistă Saudită și totul despre salariile lor uriașe (P)

Cei mai bine plătiți jucători din Liga Profesionistă Saudită și totul despre salariile lor uriașe (P)

Liga Profesionistă Saudită este locul unde fotbaliștii merg pentru a câștiga sume ridicole de bani.

Cei mai bine plătiți jucători din Liga Profesionistă Saudită și totul despre salariile lor uriașe (P)
de Georgiana Adam    |    21 Dec 2023   •   10:41

Acestă vară a adus ceva incredibil în lumea fotbalului, cu zeci de fotbaliști transferându-se din Europa în Orientul Mijlociu, devenind jucători liga pro Arabia Saudită. 

Cristiano Ronaldo a fost motorul acestei migrări de talente din ligile de elită ale Europei către mai puțin cunoscuta Ligă Profesionistă Saudită, la finalul anului 2022 după Cupa Mondială, devenind cel mai bine plătit fotbalist. După ce relația lui Ronaldo cu Manchester United și antrenorul Erik ten Hag s-a deteriorat, părea că o despărțire mutuală era singura soluție viabilă. CR7 a fost ulterior eliberat din contract și a fost liber să se alăture clubului Al-Nassr, acolo unde a primit cel mai mare salariu din fotbal.

Revoluția financiară în fotbal: Al-Nassr a schimbat jocul în fotbalul mondial

Care cluburi ar fi dispuse să plătească salarii astronomice unui jucător de 37 de ani pentru următorii ani? Intră în scenă Al-Nassr din liga de fotbal Arabia Saudită, care nu numai că au făcut o ofertă fabuloasă pentru a semna cu unul dintre cele mai mari talente fotbalistice văzute vreodată în lume, dar au încercat și să disperseze percepția comună că Europa este casa celor mai buni jucători din fotbalul mondial.

În încercarea Arabiei Saudite de a perturba actuala colecție de ligi europene de elită, puțini știau că mutarea lui Ronaldo în Orientul Mijlociu va fi un moment de cotitură pentru lumea fotbalului, o mulțime de fotbaliști urmând să devină jucători liga pro Arabia Saudită.

Pentru acești jucători, scăderea nivelului valoric al ligii contează puțin având în vedere sumele absurde de bani pe care cluburile le oferă. Fondul de Investiții Publice - care deține controlul la Newcastle - deține acum cele patru cluburi mari din Arabia Saudită, iar bani vor continua să fie investiți în această inițiativă.

Datorită interesului foarte crescut în fotbal Arabia Saudită, analistul nostru sportiv Constantin Mazilescu vine în ajutorul pariorilor cu sfaturi și pronosticuri de pariuri, acestea putând fi realizate pe cele mai de înțeles și popular case de pariuri sportive pe Mightytips.ro.

Topul celor mai bine plătiți fotbaliști în Liga Profesionistă Saudită

Iată topul cu cei cinci jucători cel mai bine plătiți din Liga Profesionistă Saudită.

5. Riyad Mahrez (Al Ahli)

Săptămânal: 865.000 de lire sterline

Salariu: 45 milioane de lire sterline

Riyad Mahrez a încheiat o perioadă magică la Manchester City, câștigând o tripletă, după ce a câștigat mai întâi Premier League ca outsider cu Leicester.

City era hotărâtă să-l păstreze pe căpitanul Algeriei, dar starea lui de spirit a fost afectată de faptul că a fost ignorat în finalele Ligii Campionilor și a Cupei FA - neapărând în niciuna dintre ele - iar o ofertă de la Al Ahli a fost curând acceptată.

4. N'Golo Kante (Al Ittihad)

Săptămânal: 1,7 milioane de lire sterline

Salariu: 86,2 milioane de lire sterline

N'Golo Kante nu a avut parte de o plecare cu mult fast de la Chelsea, având încă un sezon marcat de accidentări în ultima sa campanie pe Stamford Bridge.

Loviturile și vânătăile i-au perturbat ritmul fostului star de la Leicester în ultimii ani, dar orice altă perioadă petrecută în afara terenului în Arabia Saudită va fi amortizată de salariul său anual consistent.

Kante se alătură campionilor Al Ittihad, care au făcut primul transfer major al ferestrei de transfer din vara lui 2023, semnând cu o legendă a Real Madrid.

3. Neymar (Al Hilal)

Săptămânal: 2,65 milioane de lire sterline

Salariu: 138 milioane de lire sterline

La ce a folosit toată această poveste cu Neymar la PSG, nu-i așa? Ocazional disponibil, dar extrem de productiv atunci când era în teren, brazilianul părăsește capitala franceză după ce nu a reușit să ducă Les Parisiens la obiectivul lor suprem.

La 31 de ani, lipsa de oferte din Europa pentru Neymar este o condamnare semnificativă a căderii relative a acestuia, în ciuda talentului său remarcabil. Astfel, cu Luis Enrique dorind să renunțe la superstarul excentric, Neymar s-a orientat către regiunea Golfului.

Nu este o surpriză faptul că brazilianul va câștiga un salariu imens cu Al Hilal, dar pachetul său salarial este totuși departe de cele ale celor doi fotbaliști cu cele mai mari venituri.

2. Karim Benzema (Al Ittihad)

Săptămânal: 3,58 milioane de lire sterline

Salariu: 172 milioane de lire sterline

La un an după ce a câștigat Balonul de Aur, Karim Benzema a ales să părăsească Real Madrid și să înceapă o nouă aventură în Orientul Mijlociu.

Deși accidentările i-au afectat într-o oarecare măsură sezonul 2022/2023, nu există îndoială că francezul poate încă să concureze la cel mai înalt nivel, dar la 35 de ani, nu a putut rezista salariului uriaș oferit de campionii de la Al Ittihad.

Se pare că Benzema va câștiga o sumă apropiată de recordul salarial de 173 de milioane de lire sterline al lui Ronaldo.

1.Cristiano Ronaldo (Al Nassr)

Săptămânal: 3,6 milioane de lire sterline

Salariu: 177 milioane de lire sterline, cel mai mare salariu din fotbal

După ce a părăsit Manchester United pentru a doua oară, Cristiano Ronaldo a devenit prima „victimă” majoră a Arabiei Saudite când a semnat un contract uriaș cu Al Nassr în valoare de peste 173 de milioane de lire sterline pe an, devenind cel mai bine plătit fotbalist.

Cel mai mare fotbalist al tuturor timpurilor a avut un sezon de debut productiv în Liga Profesionistă Saudită, dar golurile sale nu au reușit să inspire Al Nassr să câștige titlul.

Prin urmare, campionatul Arabiei Saudite începe să prezinte un interes tot mai ridicat în rândul suporterilor autohtoni datorită inflației foarte mare de vedete.

Vara anului 2024 va fi una extrem de interesantă, ținând suporterii cu sufletul la gură în perioada de mercato.

×
Subiecte în articol: advertorial
Parteneri
Sebastian Burduja şi-a depus candidatura la Primăria Capitalei
x close