Antena 3 CNN Sport Cum arată o zi din viața lui David Popovici

Cum arată o zi din viața lui David Popovici

David Popovici a devenit campion mondial în proba de 200 metri liber, la Campionatele Mondiale de la Budapesta, desfășurate la Duna Arena, între 18 și 26 iunie.

Cum arată o zi din viața lui David Popovici
Sursa foto: Mediafax Foto / Eduard Vinatoru
de Redacția Antena 3 CNN    |    21 Iun 2022   •   10:42

Este prima medalie mondială de aur pentru înotul masculin românesc.

David Popovici, în vârstă de 17 ani, a terminat cursa cu timpul de 1.43:21, un nou record mondial de juniori, după ce în semifinale se clasase tot primul, cu un timp de 1.40:00, ce reprezenta duminică un nou record mondial de juniori.

Imediar după superbul succes din finala de la 200 m liber, David Popovici a oferit câteva declarații chiar la marginea bazinului din Duna Arena.

"Sunt absolut obosit. Piscina e foarte rapidă. M-a ajutat faptul că oamenii pe care îi iubesc m-au privit și cei de acasă au crezut în mine.

Oamenii de acasă au crezut în mine! Medalia este pentru ei. 

Acum voi merge să mă refac și voi fi gata pentru proba de 100 de metri.

Treaba nu e terminată, încă mai am foame pentru performanță", a declarat David Popovici.

O zi din viața lui David Popovici

”Într-o zi obișnuită mă trezesc cu două ore înainte de antrenament pentru a mânca, pe la 04:30. Este un obicei mai special, funcţionează la mine… Să am timp să se digere mâncarea, dar să şi mănânc destul. După masă, mai dorm o oră, apoi plec spre antrenament. Mai întâi am sală, la 06:30, apoi primul antrenament, de la 07:00.

Merg la sală, apoi la primul antrenament. Intru în apă pe la ora 07:00 pentru primul antrenament. După primul antrenament, mă relaxez, intru la orele online cât mai apuc, încerc să mă odihnesc cât mai mult, să vin cu bateriile încărcate la al doilea antrenament, de la ora 16:00. Cam aşa decurge o zi monotonă. Se repetă destul de des.

Încerc până în ora 22:00 să merg la somn. Vreau măcar să mă apropii de opt ore de somn. E destul de greu la 22:00, mai vreau şi eu să vorbesc cu prietenii, cu iubita”  a povestit David Popovici, într-un interviu pentru Fanatik, acordat în 2021.

×
Subiecte în articol: David Popovici inot
Parteneri
Programul Rabla 2024 începe astăzi!
x close