Antena 3 CNN Sport David Popovici a câștigat titlul european în proba de 200 de metri

David Popovici a câștigat titlul european în proba de 200 de metri

David Popovici a câștigat, sâmbătă, titlul european în proba de 200 de metri, în bazin scurt. Românul a înotat distanța într-un minut, 42 de secunde și 12 miimi, acest timp fiind cea mai bună performanță a sa.

David Popovici a câștigat titlul european în proba de 200 de metri
Sursa foto: hepta
de Claudia Popovici    |    06 Noi 2021   •   19:01

Înotătorul David Popovici, în vârstă de 17 ani, a luat aurul la 200 de metri liber, la Campionatele Europene de nataţie în bazin scurt de la Kazan, Rusia. E primul titlu european pentru România în bazin scurt de când se organizează această competiție - 1991.

Dinamovistul s-a calificat în finală cu cel mai bun timp, departe de urmăritori, 1:43,08, şi era favorit la primul loc. Timpul tânărului sportiv în ultimul act e unul pe măsură: 1:42,12.

David Popovici a câștigat titlul european în proba de 200 de metri

„Este o veste extraordinară. O veste pe care o primim cu o mare căldură şi cu mare drag. Am privit această cursă live de la Campionatele Europene. E un titlu european muncit, așteptat cu mare drag.

Este o cursă istorică, ce trebuie urmărită de toţi iubitorii acestui sport. Este o cursă exemplară pentru toţi sportivi de performanța şi pentru toţi oamenii care îşi doresc să vadă cum este, de fapt, o cursă europeana câștigată. David s-a văzut de la început că a fost foarte concentrat, că știa ce urmărește, că știa ce îţi dorește de la această cursă.

Acest record vine şi cu un titlu european. Este cea mai importantă medalie pentru David şi este doar începutul. Mă bucur că vine într-un an olimpic. Din partea federației au tot sprijinul", a spus la Anteba 3 Camelia Potec, preşedintele Federaţiei de Nataţie.

×
Subiecte în articol: David Popovici
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close