Antena 3 CNN Sport David Popovici, campion mondial la înot, la doar 17 ani | Prima medalie de aur pentru înotul masculin românesc

David Popovici, campion mondial la înot, la doar 17 ani | Prima medalie de aur pentru înotul masculin românesc

David Popovici, un tânăr de doar 17 ani, a devenit campion mondial în proba de 200 metri liber, la Campionatele Mondiale de la Budapesta, desfășurate la Duna Arena, între 18 și 26 iunie. Este prima medalie mondială de aur pentru înotul masculin românesc.

David Popovici, campion mondial la înot, la doar 17 ani | Prima medalie de aur pentru înotul masculin românesc
Sursa foto: Hepta
de Andreea Ştefan    |    20 Iun 2022   •   19:45

David Popovici a terminat cursa cu timpul de 1.43:21, un nou record mondial de juniori, după ce în semifinale se clasase tot primul, cu un timp de 1.40:00, ce reprezenta duminică un nou record mondial de juniori.

David Popovici i-a învins detașat pe campionul olimpic în exercițiu, britanicul Tom Dean, care a terminat cursa de luni pe locul 3, dar și pe campionul mondial la 400 metri liber, australianul Elijah Winnington, care a terminat abia pe locul 8, cu aproape o lungime de corp.

Locul al doilea a fost ocupat de coreanul Sunwoo Hwang, 19 ani, la o distanță considerabilă de 1,26 secunde față de David Popovici.

”Ceea ce m-a motivat au fost oamenii de acasă care mă iubesc și m-au urmărit azi. Sunt foarte obosit, dar treaba nu e încă terminată, mai am și cursa de 100 metri. Sunt fericit, a fost o cursă bună, un bazin rapid”, a declarat tânărul campion mondial.

Este prima medalie mondială de aur pentru înotul masculin românesc. Mai aveam 2 medalii de aur, la fete.

Sursă: Mediafax
×
Parteneri
Ea este femeia care a murit după accidentul de tren din Galaţi
x close