Antena 3 CNN Sport David Popovici e campion european de juniori la 200 m liber

David Popovici e campion european de juniori la 200 m liber

Înotătorul român David Popovici a câștigat miercuri după-amiază medalia de aur în proba de 200 m liber, în cadrul Campionatului European de Natație pentru Juniori, desfășurat în noul bazin de la Otopeni.

David Popovici e campion european de juniori la 200 m liber
Sursa foto: Hepta
de Claudia Popovici    |    06 Iul 2022   •   17:17

David Popovici a parcurs cele 4 lungimi de bazin în 1,45.45 minute şi a câştigat medalia de aur în proba de 200 m liber, în cadrul Campionatului European de Natație pentru Juniori, desfășurat în noul bazin de la Otopeni

Popovici a întors primul după fiecare lungime de bazin și a terminat cu o lungime de corp înaintea urmăritorilor săi, cu aproape 2 secunde avans.

Înotătorul român câștigă astfel a doua medalie de aur la europenele de la Otopeni, după ce în prima zi a condus la victorie ștafeta de 4x100 metri liber.

David Popovici mai concurează miercuri seara, puțin după ora 19.00 și în cadrul ștafetei combinate de 4x100 de metri liber, în echipă cu Ștefan Cozma, Anastasia Bako și Irina Preda. Aceștia s-au calificat miercuri dimineață în finală, cu timpul de 3:36,14, al șaselea timp al calificărilor.

Aur pentru România la ștafetă, la Campionatele Europene de înot pentru Juniori

Echipa România a câştigat medalia de aur în proba de ştafetă masculin 4x100 m liber, la Campionatele Europene de înot pentru juniori de la Complexul Olimpic de Nataţie Otopeni.

Echipa masculină a României (David Popovici, Vlad-Ştefan Stancu, Ştefan Cozma, Patrick-Sebastian Dinu) a cucerit medalia de aur la Campionatul European de nataţie juniori de la Otopeni, în proba de ştafetă 4x100 m liber.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

David Popovici a înotat în primul tur şi a scos cel mai bun timp al probei, 47 de secunde şi 54 de sutimi. Au urmat alte două schimburi cu Vlad-Ştefan Stancu şi Ştefan Cozma, în care România a întors a doua, după echipa Marii Britanii, iar în ultimul schimb a înotat Patrick-Sebastian Dinu, care a reuşit să readucă echipa tricoloră pe poziţia întâi.

România s-a clasat pe primul loc, cu timpul de 3 minute, 18 secunde şi 93 de sutimi, pe poziţia a doua a venit Marea Britanie (timp 3:19.01), iar pe locul al treilea s-a clasat Italia (cu 3:19.42).

×
Subiecte în articol: David Popovici
Parteneri
Directorul ANM anunță prognoza meteo în România. În unele zone va ninge
x close