Antena 3 CNN Sport David Popovici este campion mondial la proba 100 metri liber

David Popovici este campion mondial la proba 100 metri liber

David Popovici a concurat în finala probei de 100 m liber. El a cucerit al doilea titlu mondial cu timpul de 47,58.

David Popovici este campion mondial la proba 100 metri liber
Sursa foto: Hepta
de Gabriel Dano    |    22 Iun 2022   •   19:24

Puștiul minune al înotului românesc a concurat pe culoarul al 4-lea, cel al favoritului. E același culoar pe care David a cucerit luni prima medalie din istoria natației masculine din România, în proba de 200 de metri liber! 47.58 a fost timpul scos de David Popovici.

După cursă, David Popovici a transmis un mesaj pentru români: "Vă iubesc pe toți!"

Rezultatul obținut de David Popovici este unic în istoria natației românești, sportivul devenind primul înotător român care devine campion mondial în probe masculine de natație. În plus, el este și deținătorul recordurilor mondiale de juniori la ambele probe.

Mai mult, a devenit abia al doilea înotător din istorie, care reușește dubla, în cele două probe de liber, 100 și 200 metri.

Miercuri seara, românul a început în modul său caracteristic, cu un timp de reacție mai slab, dar la capătul primei lungimi de bazin a întors al doilea. Pe a doua jumătate cursa a fost foarte strânsă, Popovici reușind să se impună pe ultimii 5 metri, ajungând la finiș cu timpul de 47.58 secunde.

Pe locul secund s-a clasat francezul Maxime Grousset, urmat de canadianul Joshua Liendo Edwards.

De la startul cursei a lipsit cel mai mare posibil rival al lui Popovici, americanul Caeleb Dressel, care a decis să se retragă de la mondiale, din motive de sănătate.

La interviul de la marginea bazinului, Popovici a spus în limba engleză: „Nu mă așteptam să câștig două medalii, dar am fost pozitiv tot timpul. Sunt mai mândru de ceea ce am realizat la 200 de metri. Acesta e doar începutul, mai am am un drum lung înainte.” El a completat în limba română: „Vă iubesc pe toți și vă mulțumesc că v-ați uitat.”

David Popovici a scos un timp record mondial la juniori - 47.13.

Luni, el a obținut un rezultat de excepție pentru natația românească. David Popovici a devenit campion mondial la doar 17 ani, în proba de 200 metri liber, la Campionatele Mondiale de la Budapesta, desfășurate la Duna Arena, între 18 și 26 iunie.

David Popovici a terminat cursa cu timpul de 1.43:21, un nou record mondial de juniori, după ce în semifinale se clasase tot primul, cu un timp de 1.40:00, ce reprezenta duminică un nou record mondial de juniori.

 

×
Subiecte în articol: David Popovici
Parteneri
Harta salariilor din România. Zonele unde angajații sunt plătiți cel mai bine
x close