Antena 3 CNN Sport David Popovici spune că la Jocurile Olimpice de la Paris va avea protecție privată plătită de el şi va fi cazat în afara satului olimpic

David Popovici spune că la Jocurile Olimpice de la Paris va avea protecție privată plătită de el şi va fi cazat în afara satului olimpic

David Popovici precizează că decizia de a fi cazat în afara satului olimpic la Jocurile Olimpice de la Paris a fost luată cu acceptul FRNPM și COSR și că protecția privată de care va beneficia va fi plătită de el, nu din bani publici.

David Popovici spune că la Jocurile Olimpice de la Paris va avea protecție privată plătită de el şi va fi cazat în afara satului olimpic
Sursa foto: Profimedia
de Georgiana Adam    |    30 Mar 2024   •   15:11

"Jocurile Olimpice de la Paris se apropie cu pași repezi și urmează o perioadă de pregătire intensă ce necesită un mare efort atât fizic, cât și mental. 

Este esențial ca un sportiv care participă la o competiție atât de importantă să aibă liniștea atât de necesară pregătirii. 

În acest proces este implicată și logistica, dincolo de odihna necesară și minimele nevoi ce ne ajută în menținerea rutinei și concentrării. 

Logistica implică și o simplificare practică, în cazul de față, cazarea în afara satului olimpic, având în vedere condițiile speciale din Paris și distanța dintre baza de concurs și satul olimpic. 

Asigurarea protecției și siguranței sportivilor și echipelor lor reprezintă în egală măsură o necesitate vitală și o prioritate pentru toate delegațiile care vor veni la Jocurile Olimpice, delegații ce urmează protocolul de securitate cerut de organizatori. 

Consider că toate măsurile au fost analizate atent de către COSR si FRNPM astfel încât totul să se desfășoare bine", a scris David Popovici, pe pagina de Facebook.

În urma analizării situației de către echipa sa, FRNPM, Comitetul Olimpic și Sportiv Român și "cu acceptul clar al acestor instituții", "cazarea în afara satului olimpic a apărut natural și a fost aleasă ca fiind cea mai bună varianta în cazul meu".

"Această idee a apărut în urmă cu mai mult de un an și a fost o decizie de echipă, la fel cum a fost și în cazul altor sportivi care merg la aceeaşi competiție (canotaj, caiac-canoe). 

Hotelul de lux la care se face referire este un hotel obișnuit de 3 stele. 

Echipa mea a anunțat în repetate rânduri Federatia de Natatie şi Pentatlon Modern și Comitetul Olimpic şi Sportiv Român că serviciile de protecție privată vor fi achitate integral de către noi și nu din bani publici. 

Președintele FRNPM Camelia Potec, președintele COSR Mihai Covaliu și secretarul general COSR George Boroi sunt cei care pot să confirme. 

În istoria JO au fost și alte cazuri în care sportivi români au fost cazați în afara satului olimpic", încheie Popovici.

Jocurile Olimpice de la Paris se apropie cu pași repezi și urmează o perioadă de pregătire intensă ce necesită un mare...

Publicată de David Popovici pe Vineri, 29 martie 2024

×
Parteneri
Poșta Română, anunţ de ultimă oră despre distribuirea pensiilor în luna Mai
x close