Antena 3 CNN Sport Doliu în Formula 1. A murit Max Mosley, fostul președinte al Federației Internaționale a Automobilului

Doliu în Formula 1. A murit Max Mosley, fostul președinte al Federației Internaționale a Automobilului

Lumea Formula 1 îl plânge pe Max Mosley. Președintele istoric al Federației Internaționale a Automobilului a murit la vârsta de 81 de ani.

o_1f6fhenke64q1dnarv4p9e39b.jpg
Sursa foto: Hepta
de Georgiana Adam    |    24 Mai 2021   •   19:22

Figură proeminentă în motorsport, Max Mosley a contribuit mult la modernizarea Formula 1, scrie „La Stampa”.

Mosley, fiul cel mai mic al lui Oswald Mosley, liderul mișcării fasciste britanice din anii 1930, a fost pilot de curse și avocat înainte de a deveni președinte al Federației Internaționale a Automobilului, în 1993. 

La 30 martie 2008 a fost implicat într-un scandal sexual declanșat de ziarul englez „News of the World”, care a publicat câteva cadre preluate dintr-un videoclip de 5 ore în care Mosley a fost văzut participând la o orgie cu prostituate în uniforme naziste.

Din cauza scandalului, Mosley a fost nevoit să amâne decizia de a rămâne în fruntea FIA, care apoi, pe 3 iunie, s-a pronunțat în favoarea menținerii poziției sale cu 103 voturi „pentru”, 55 „împotrivă”, 7 abțineri și 4 voturi nule. În 24 iulie 2008 o instanță britanică a condamnat ziarul „News of the World” să plătească 60.000 de lire sterline drept despăgubire pentru încălcarea vieții private a persoanelor implicate.

Între timp, Mosley s-a angajat într-o bătălie legală împotriva Google pentru a elimina urmele imaginilor și videoclipurilor. La 24 iunie 2009, el a anunțat că nu va mai candida pentru funcția de președinte al FIA. Locul i-a fost luat de CEO al Ferrari, Jean Todt.

Sursă: Mediafax
×
Subiecte în articol: Max Mosley doliu Formula 1
Citește mai multe din Sport
» Vezi toate știrile din Sport
Cele mai noi știri
Parteneri
x close