Antena 3 CNN Sport Fotbal intern A murit Ilie Savu, fostul portar şi antrenor al echipei Steaua Bucureşti

A murit Ilie Savu, fostul portar şi antrenor al echipei Steaua Bucureşti

A murit Ilie Savu, fostul portar şi antrenor al echipei Steaua Bucureşti
Sursa foto: Foto: steauafc.ro
16 Noi 2010   •   11:34

Fostul portar şi antrenor al echipei Steaua Bucureşti, Ilie Savu, a murit în noaptea de luni spre marţi la Spitalul Militar Central din Capitală. Fosta legenda a Stelei avea 91 de ani.

Ilie Savu, unul dintre fondatorii echipei CCA/Steaua şi primul portar din istoria formaţiei, fusese diagnosticat cu ciroză hepatică în ultima fază, informează site-ul oficial al grupării din Bulevardul Ghencea.

Ilie Savu a fost portarul Stelei în sezonul 1947-1948, primul din istoria roş-albaştrilor. Înainte de Steaua, Savu a mai activat, ca jucător, la Prahova Ploieşti (1934-1936), Venus Bucureşti (1937-1942) şi Corvinul Deva (1943-1947).

El a fost ce care, în calitate de antrenor, a creat generaţia de aur a roş-albaştrilor din anii '50-'60. În 1956, sub conducerea lui Ilie Savu, Steaua a cucerit cel de-al patrulea titlu de campioană. În perioada 1965-1967, Ilie Savu a revenit ca tehnician al echipei din Ghencea, când a mai cucerit două Cupe ale României.

În ultimii ani, a ratat foarte puţine meciuri disputate de Steaua pe teren propriu şi a participat la mai multe acţiuni de promovare a imaginii clubului, inclusiv la aniversarea a 60 de ani de la înfiinţarea Stelei sau inaugurarea Muzeului Oficial al FC Steaua Bucuresti, se mai arată pe site-ul steauafc.ro.

 

 

×
Subiecte în articol: antrenor deces
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close