Antena 3 CNN Sport Fotbal intern A murit Otto Dembrovski, golgheter al UTA în anii 1970

A murit Otto Dembrovski, golgheter al UTA în anii 1970

A murit Otto Dembrovski, golgheter al UTA în anii 1970
Sursa foto: stema uta
06 Noi 2009   •   12:58

Fosta legendă a echipei UTA, Otto Dembrovski, s-a stins din viaţă joi, la vârsta de 67 de ani. Jucătorul român de origine germană şi născut în Ungaria a fost un jucător emblematic al echipei din Arad, cu care a fost vice-golgheter şi a câştigat un titlu de campion al României. Spre sfârşitul carierei, Dembrovski a jucat câteva meciuri şi pentru Poli Timişoara.
Dembrovski s-a născut în Ungaria, din părinţi de naţionalitate germană veniţi din România, şi a crescut în ţară, la Târnăveni, judeţul Mureş. Părinţii săi au luat decizia de a se întoarce în România în 1949, decizie care avea să cântărească greu în viaţa viitorului fotbalist. A jucat pe Chimica Târnăveni între 1956 şi 1961, apoi s-a transferat la Şoimii Sibiu şi a ajuns, în cele din urmă, la ASA Târgu-Mureş. Cariera lui Dembrovski a primit o gură de oxigen în 1970, când a fost recomandat şi transferat la UTA, unde în prima jumătate de sezon a marcat 15 goluri în 12 meciuri. Destul pentru a fi vice-golgheter al României, după Ion Oblemenco. A ieşit campion al ţării şi a jucat în cupele europene împreună cu alţi jucători de renume precum Gornea, Biró, Lereter, Poszonyi, Brosovszky, Petescu, Kalinin, Domide, Axente sau Florian Dumitrescu, potrivit Click.
Înainte de retragere, Dembrovski a trecut şi pe la rivala UTA-ei, Poli Timişoara, unde a avut doar patru apariţii în 1972.
Fostul fotbalist a murit, joi, ca urmare a problemelor cardiace de care suferea de mai mulţi ani.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: deces asa targu mures fotbalist
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close