Antena 3 CNN Sport Fotbal intern A picat transferul "Prinţului" în Emirate. Adrian Cristea se întoarce la Dinamo

A picat transferul "Prinţului" în Emirate. Adrian Cristea se întoarce la Dinamo

A picat transferul "Prinţului" în Emirate. Adrian Cristea se întoarce la Dinamo
Sursa foto: adrian cristea
22 Sep 2009   •   12:51

Dat ca sigur, transferul mijlocaşului Adrian Cristea la echipa lui Ioan Andone, Al-Ahli, nu se va mai concretiza. Fotbalistul a fost, chiar, în Emiratele Arabe Unite pentru a efectua vizita medicală, a semnat documentele de transfer, dar arabii s-au răzgândit în al 12-lea ceas şi au anulat afacerea. Dinamoviştii spun că Al-Ahli a solicitat să plătească un alt preţ decât cel negociat, dar şi un contract mai mic decât se stabilise pentru jucător.
Cristea a plecat spre tărâmurile prinţilor şi şeicilor vineri, sigur că nu se va întoarce prea curând în România. Vizita medicală a fost o formalitate trecută uşor şi, atunci când totul părea cert, a venit intervenţia preşedintelui executiv al clubului din Ştefan cel Mare, Cristi Borcea, care l-a chemat înapoi în ţară. Motivul era acela că Dinamo nu s-a mai înţeles cu gruparea din Dubai la bani. Înţelegerea fusese ca arabii să plătească 850.000 de euro pentu împrumutul până în vară al jucătorului, cu opţiunea de cumpărare la sfârşitul celor opt luni.
"Au vrut să ne păcălească! Au fost negocieri, dar când s-a ajuns la semnarea contractului, au vrut să dea mai puţini bani. Ei nu voiau să plătească TVA-ul şi voiau să dea mai puţini bani. Cristea e un jucător bun şi va rămâne la Dinamo", a declarat vicepreşedintele Dinamo, Vasile Turcu, pentru prosport.
Cristi Borcea a întărit şi el spusele lui Vasile Turcu. Mai mult, şeful de la Dinamo a ameninţat că va reclama la FIFA clubul arab pentru că a anulat tranzacţia deşi semanse deja documentele de transfer.
"Cei de la Al-Ahli au semnat contractul. Eu i-am spus jucătorului să vină acasă. O să joace la Dinamo, iar noi vom face plângere la FIFA şi vom lua şi banii. Au spus că ceva nu a fost în regulă la vizita medicală şi că nu vor să plăteasca TVA-ul", a precizat Borcea.
Cristea: "Am avut o minivacanţă"
Fotbalistul s-a conformat deja decizie cluburilor şi, deşi nu înţelege foarte bine de ce nu s-a realizat transferul său, este determinat să îşi continue munca la Dinamo ca şi cum nu s-ar fi întâmplat nimic. Cristea a ratat un salariu de 400.000 de dolari pentru cele opt luni pe care urma să le petreacă în Emirate.

"Am fost într-o vacanţă, o mini-vacanţă. Am făcut vizita medicală, totul OK, dar am înţeles că nu au căzut de acord. Nu au mai vrut să dea banii la care s-au înţeles. Nu am timp şi nu are rost să fiu dezamăgit, mă gândesc doar la prezent şi la viitorul apropiat. Am vorbit cu Andone. Avea nevoie de mine acolo, îi părea rău că nu s-a realizat transferul. Eu semnasem actele prin care îmi dădeam acordul să mă transfer, dar s-au schimbat, nu ştiu", a declarat Cristea pentru Mediafax.
Antena3.ro

×
Parteneri
Schimbare radicală în funcţionarea Poştei Române
x close