Antena 3 CNN Sport Fotbal intern Academia de Fotbal a Stelei a supravieţuit doar un an. Becali face restructurări importante

Academia de Fotbal a Stelei a supravieţuit doar un an. Becali face restructurări importante

Academia de Fotbal a Stelei a supravieţuit doar un an. Becali face restructurări importante
Sursa foto: juniori steaua
13 Ian 2010   •   09:17

Planurile lui Gigi Becali, care în urmă cu puţin mai mult de un an anunţa cu surle şi trâmbiţe înfiinţarea unei academii de fotbal grandioasă, s-au schimbat repede. Astfel, Steaua renunţă la 50% din grupele de copii şi juniori şi mai 75% din antrenorii şi staff-ul Academiei. Tehnicienii se plâng că Steaua va pierde mulţi viitori jucători de valoare.
Cu scuza crizei financiare, Gigi Becali nu îşi schimbă repede vorba şi, de curând, l-a mandatat pe preşedintele Argăseală să găsească o soluţie pentru a închide Academia care se vroia una dintre cele mai bune din această zonă a Europei. Cu investiţii de un milion de euro făcute în centrul de copii şi juniori, patronul a decis să nu mai investească nici un ban. Regulamentul de licenţiere al LPF este singurul care a prevenit desfiinţarea totală a Academiei, ea fiind astfel redusă la minim.
"Preşedintele nu a zis mare lucru, doar că vrea să facă economii şi că vor fi daţi afară mulţi antrenori. A spus că zilele următoare va oferi şi nume, momentan ne-a lăsat în ceaţă, ne-a pus doar să comunicăm cât timp avem disponibil pentru a antrena", a declarat unul dintre antrenorii Academiei, potrivit Prosport.
Norocul copiilor de la şcoala de fotbal a Stelei este faptul că LPF cere fiecărui club din Liga I să aibă minim cinci grupe de copii şi juniori. Steaua a păstrat şase după ce înainte avea de două ori mai multe.
"Dacă era după Becali, ar fi desfiinţat tot, însă clubul nu mai putea primi licenţa. Din acest motiv au păstrat şase, acum fiind aproape de limita de cinci. Clubul va da afară şi foarte mulţi copii de la aceste centre, nu mai sunt bani! Patronul nu mai poate ţine această Academie. Păcat, vor pleca mulţi copii valoroşi", a dezvăluit o sursă Prosport din conducerea Stelei.
Antena3.ro

×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close