Antena 3 CNN Sport Fotbal intern Acţionarii tună şi fulgeră, jucătorii sunt "nesimţiţi" şi antrenorii nu pot face nimic. Pierde Dinamo tot?

Acţionarii tună şi fulgeră, jucătorii sunt "nesimţiţi" şi antrenorii nu pot face nimic. Pierde Dinamo tot?

Acţionarii tună şi fulgeră, jucătorii sunt "nesimţiţi" şi antrenorii nu pot face nimic. Pierde Dinamo tot?
Sursa foto: cristi borcea
17 Mar 2009   •   10:03

Declaraţia anonimă a unuia dintre forbaliştii lui Dinamo, ?Unii au luat 500.000 de euro cum au pus piciorul în vestiar, iar alţii, care au familii şi copii, se roagă să vină ziua de salariu mai repede şi suferă din cauza celor dezinteresaţi? exprimă perfect atmosfera din vestiarul liderului din Liga 1. Şefii echipei au luat foc după egalul de acasă cu CS Otopeni, 0-0, iar problemele din vestiar abia acum încep să iasă la suprafaţă.
Mulţi dinamovişti se simţeau foarte confortabil înaintea partidelor cu Gaz Metan Mediaş şi CS Otopeni, dar cele patru puncte pierdute în doar două etape au schimbat considerabil lucrurile. Unirea Urziceni s-a apropiat la doar un punct de Dinamo şi nici FC Timişoara, CFR Cluj şi Rapid nu sunt prea departe. Dar ceea ce le-a pus capac acţionarilor de la clubul din Ştefan cel Mare a fost jocul execrabil al echipei şi lipsa de disciplină a jucătorilor. ?Câinii? nu şi-au creat nici o ocazie în a doua repriză a partidei cu CS Otopeni de duminică:
?Duminică seară, m-a luat capul de nervi! Cu Otopeniul, în repriza a doua, n-am avut o ocazie. Şi cu Manchester United, cândva, am tras la poartă. Şi acum 3 ani am pierdut titlul cu echipe ce au retrogradat, mi-e să nu fie la fel. Mi-e frică să nu terminăm pe locul 3 la cum jucăm!? a tunat Cristi Borcea, preşedintele executiv al ?alb-roşiilor? pentru gsp.
Conducerea din Ştefan cel Mare a avut o reacţie foarte dură după al doilea egal consecutiv, ţinta principală a şefilor fiind jucătorii, deşi nici tehnicianul Mircea Rednic nu a scăpat complet de acuze. Acţionarii, în frunte cu Borcea, se simt păcăliţi de jucători, care au cerut prime de instalare imense la venirea la club după care, văzându-se cu bani, nu au mai ?pus osul?. Din această categorie ar face parte Gabi Tamaş, Marius Niculae sau Nicolae Mitea. Cum nici ceilalţi jucători nu i-au mulţumit, oficialii clubului par decişi să închidă ?robinetul? la bani.
"Dacă ne luăm la mişto, să ne luăm împreună! Jucătorii vor primi banii în a 58-a zi, cât să nu devină liberi.?, a declarat Borcea, potrivit sursei amintite.
"La noi sunt o sută de personalităţi, dar nimic constructiv. Nu e unul care să ţipe: ?Eu sunt şeful, haideţi toţi după mine că va fi bine!?", ar fi spus alt acţionar din ?Groapă?.
"Dacă eşti antrenor, trebuie să ai curaj faţă de un jucător, să-i spui: "Băi Niculae, în partida trecută nu ai fost în formă, meciul următor nu joci!", a ţinut să spună şi vicepreşedintele lui Dinamo, Vasile Turcu.
În ciuda diferitelor nuanţe care caracterizează declaraţiile conducătorilor, consensul este că jucătorii au fost prea răsfăţaţi, unii dintre ei au primit 500.000 de euro la semnătură iar acest lucru a creat tensiuni şi invidie în vestiar.
Motivaţia nu mai este un termen care îi caracterizează pe ?câini?, principalul motiv fiind acela că jucătorii nu se simt responsabili faţă de grup.
"Fiecare jucător vrea să se impună, să fie recunoscut ca şef al grupului, dar nu lucrează pentru echipă, ci individual. De exemplu, contra Otopeniului, Marius Niculae s-a băgat să execute o lovitură liberă a lui Niculescu. În plus, la nici măcar un corner nu s-au pus în practică schemele pregătite în timpul săptămînii. Sunt năuci! Pe teren se-ngrămădesc la finalizare, dar în vestiar e invers, nimeni nu vorbeşte cu nimeni!", a declarat o sursă din interiorul grupării pentru gsp.
Rămâne de văzut dacă Rednic şi secundul Vlădoiu îi vor putea motiva pe jucători în discuţiile din vestiar, dacă oficialii îi vor putea speria cu întârzierea plăţii salariilor sau dacă lucrurile vor merge ca până acum şi Dinamo va pierde tot ce a câştigat până acum în clasamentul Ligii 1. Primul test este în acest weekend, în deplasarea de la Gloria Buzău.
Antena3.ro

×
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close