Antena 3 CNN Sport Fotbal intern Adio calificare! România pierde în Bosnia după ce a condus cu 1-0 la pauză

Adio calificare! România pierde în Bosnia după ce a condus cu 1-0 la pauză

Adio calificare! România pierde în Bosnia după ce a condus cu 1-0 la pauză
Sursa foto: Foto: Agerpres
26 Mar 2011   •   22:15

România a pierdut meciul de la Zenica în faţa Bosniei, scor 1-2, după ce a condus la pauză în urma golului marcat de Marica. Gazdele au întors însă rezultatul în partea a doua, prin reuşitele lui Ibisevic şi Dzeko. Echipa lui Răzvan Lucescu rămâne penultima în clasamentul grupei D din preliminariile Campionatului European din 2012, cu numai 2 puncte din patru partide.

 
Aşa cum era de aşteptat, Bosnia s-a instalat încă din debutul meciului în jumătatea României, dar fără a ameninţa cu adevărat poarta lui Pantilimon. Câteva şuturi care s-au lovit de fundaşii din faţa goalkeeperului timişorean şi nişte centrări deloc periculoase. „Tricolorii au stat la cutie şi au aşteptat ocazia de a lovi pe contre, ocazie care nu a întârziat să apară.
 
În minutul 4, Mutu a preluat un minge în jumătatea adversă i-a pasat lui Marica, dar nouarul naţionalei a irosit şansa de a avansa şi de a rămâne singur cu Hasagic. A fost faza care a arătat echipei noastre că se poate, iar Torje a încercat un şut de la marginea careului, însă balonul s-a dus peste.
 
Replica bosniacilor nu s-a lăsat aşteptată, lovitura liberă executată de Misimovic dând senzaţia unei jumătăţi de stadion că mingea a intrat în poartă, capcană în care a căzut şi televiziunea locală, care a afişat pentru câteva secunde 1-0 în favoarea gazdelor. Presiunea echipei lui Susic a coninuat, iar Pantilimon s-a întins serios la şutul lui Dzeko de la 18 metri.
 
Oarecum împotriva cursului jocului, România a deschis scorul, la capătul uneia din puţinele acţiuni în care Mutu&co au reuşit să lege mai multe pase. Raţ a centrat de pe stânga, mingea, deviată de un fundaş advers, a sărit la Marica, iar atacantul lui Stuttgart a avut o execuţie superbă care l-a lăsat fără replică pe Hasagic.
 
Golul a turnat plumb în picioarele gazdelor, care, deşi au avut o posesie superioară şi au deţinut iniţiativa şi după deschiderea scorului, nu au mai reuşit să se apropie de poarta lui Pantilimon decât cu două minute înainte de pauză, atunci când portarul român a respins de sub bară şutul lui Misimovic.
 
Repriza a doua a început cu o echipă a Bosniei extrem de motivată, care s-a instalat în jumătatea română, în timp ce elevii lui Lucescu jr. nu reuşeau să ţină deloc de minge. Gazdele au cerut penalty în minutul 50, la o fază în care balonul l-a lovit în mână pe Goian, iar tricolorii au răspuns printr-o acţiune personală a lui Torje, dar şutul dinamovistului a fost respins de Hasagic, pe urmărire Mutu luându-l la ţintă pe portarul bosniac.
 
Ocazia echipei României nu i-a speriat pe elevii lui Susic, care au revenit şi mai hotărâţi în atac, şansa irosită de Dzeko, blocat de tandemul Râpă-Pantilimon, a anunţat golul egalizator reuşit de Ibisevic în minutul 63, vârful lui Hoffenheim profitând de marcajul aproximativ al lui Tamaş şi Florescu.
 
Galvanizată de golul egalizator, Bosnia a rămas stăpâna jocului, Lulic fiind aproape să le aducă pe gazde în avantaj în minutul 66. Răzvan Lucescu a dat senzaţia că se mulţumeşte cu rezultatul de pe tabelă şi a mutat defensiv, cu Cociş şi Ropotan înlocuindu-i pe Torje şi Florescu. Deşi iureşul bosniac a mai scăzut în intensitate, echipa României a continuat să fie incapabilă să creeze pericol la poarta adversarilor.
 
Gazdele au reluat asaltul şi, după ce Muslimovic şi Pjanic au trimis peste din situaţii favorabile, Dzeko a adus Bosnia în avantaj în urma unui corner, în minutul 83. România pierde al doilea meci în actualele preliminarii şi rămâne fără victorie după primele patru etape. În aceste condiţii, şansele de calificare ale tricolorilor sunt practic nule.
 
Bosnia: Hasagic - Mujdza, Mravac, Spahic, Lulic - Pjanic, Rahimic, Meduanjanin (Maletic 70) - Misimovic (Ibricic 80) - Ibisevic (Muslimovic 76), Dzeko
 
România: Pantilimon - Râpă, Goian, Tamaş, Raţ - Torje (Cociş 71), Alexa, Florescu (Ropotan 76), Deac (Zicu 85) - Mutu, Marica.

×
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close