Antena 3 CNN Sport Fotbal intern Adio, cupe europene! CFR Cluj pierde cu 0-1 la Basel şi încheie grupa E pe ultimul loc

Adio, cupe europene! CFR Cluj pierde cu 0-1 la Basel şi încheie grupa E pe ultimul loc

Adio, cupe europene! CFR Cluj pierde cu 0-1 la Basel şi încheie grupa E pe ultimul loc
Sursa foto: Foto: Gazeta Sporturilor
23 Noi 2010   •   23:44

CFR Cluj a pierdut la limită, însă meritat, partida pe care a disputat-o în Elveţia cu FC Basel, în cadrul etapei a cincea a grupei E din Liga Campionilor. Cu gândul la o calificare în primăvara europeană, ardelenii s-au îndepărtat acum de acest obiectiv, fiind foarte aproape de a încheia grupa pe ultimul loc.

Basel a dominat categoric prima repriză a jocului cu CFR Cluj. Elveţienii au avut nu mai puţin de 10 şuturi spre poartă, însă doar două care să îl pună în pericol pe Nuno Claro. CFR nu i-a pus nici un fel de problemă lui Costanzo, ivorianul Lacina Traore, considerat principala ameninţare pentru adversari, nereuşind să şuteze nici măcar o dată spre poartă în prima repriză. Atacantul, cotat la 5 milioane de euro, a pierdut majoritatea duelurilor cu fundaşii adverşi şi a reuşit doar 4 pase din 10 încercări.

Gazdele au deschis scorul în minutul 15, când argentinianul Federico Armelares a profitat de o eroare a defensivei lui CFR Cluj. Atacantul a primit o pasă pe culoar de la Inkoom, a profitat de neatenţia lui Tony, a scăpat din marcajul portughezului şi l-a învins pe Nuno Claro cu o reluare simplă din interiorul careului.

În minutul 60, FC Basel a avut o ocazie imensă. Tembo a şutat de la 22 de metri, Nuno Claro a respins cu piciorul în bară, mingea a sărit la Frei, a cărui reluare a fost de asemenea blocată de Cadu. Zece minute mai târziu, Nuno Claro a fost învins pentru a doua oară. Frei a reuşit să împingă balonul în poartă după un şut al lui Yapi, dar de la margine s-a semnalizat ofsaid.

Deşi avea nevoie de un singur gol pentru a lua faţa elveţienilor în întâlnirile directe, CFR Cluj nu a putut să învingă defensiva lui FC Basel, spre disperarea antrenorului Sorin Cârţu. Acesta a avut un moment în care nu s-a putut controla şi a spart cu piciorul un geam lateral al băncii de rezerve. Nervos din cauza greşelilor repetate ale jucătorilor proprii, Cârţu a fost potolit de directorul sportiv al echipei, Alexandru Matei, dar şi de arbitrul de rezervă.

AS Roma revine de la 0-2 şi bate Bayern
În cealaltă partidă a grupei, AS Roma s-a impus cu 3-2 în faţa vicecampioanei Bayern Munchen, după ce nemţii au condus cu 2-0 la pauză. Mario Gomez a punctat pentru bavarezi în minutele 33 şi 39, pentru ca Marco Borriello, Daniele De Rossi şi Francesco Totti, din penalty, să semneze revenirea italienilor.

În urma acestor rezultate, Bayern Munchen rămâne cu 12 puncte pe primul loc în grupa E, urmată de AS Roma cu 9 puncte, FC Basel cu 6 puncte şi CFR Cluj cu 3 puncte. În ultima etapă, Basel se deplasează la Bayern, iar CFR Cluj primeşte vizita AS Romei. Pentru că Basel are avantajul rezultatelor directe în faţa ardelenilor (1-0 acasă, 1-2 la Cluj - gol înscris în deplasare), CFR este eliminată matematic din competiţiile europene.

×
Subiecte în articol: CFR Cluj FC Basel Liga Campionilor
Parteneri
E oficial! Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte
x close