Antena 3 CNN Sport Fotbal intern Adrian Anca scoate în evidenţă problemele din vestiarul CFR-ului, multe din ele provocate de Uhrin

Adrian Anca scoate în evidenţă problemele din vestiarul CFR-ului, multe din ele provocate de Uhrin

Adrian Anca scoate în evidenţă problemele din vestiarul CFR-ului, multe din ele provocate de Uhrin
Sursa foto: Adrian Anca
12 Mar 2009   •   10:37

Venirea lui Duşan Uhrin la campioana CFR Cluj nu a fost deloc una plăcută pentru toţi cei implicaţi, spune fostul jucător din Gruia, Adrian Anca. Mai mult, atmosfera din vestiarul echipei campioane nu este deloc plăcută, după ce amenzile grele aplicate de conducere i-au nemulţumit profund pe jucători. Uhrin nu gestionează bine nici problema naţionalităţilor de la echipă, rivalitatea dintre portughezi şi argentinieni fiind tolerată de consilierul sportiv Uhrin.
Picătura care a umplut paharul pentru mulţi dintre jucători a fost amenda de 8000 de euro, primită de angentinianul Sebastian Dubarbier pentru cartonaşul roşu primit în ultima etapă din Liga 1. Atacantul a fost eliminat în ultimele minute ale meciului cu Gloria Buzău, câştigat de clujeni cu 1-0 după golul lui Yssouf Kone.
Am înţeles că acum la CFR sunt probleme mari în vestiar. Există o rivalitate între portughezi şi argentinieni pe care nu o înţeleg. Am aflat şi eu că cehul s-a impus ca un tip dur, care ia măsuri drastice. Ar trebui să fie mai flexibil, să se apropie mai mult de jucători. 8000 de euro este o sumă exagerată. Când eşti aşa dur cu jucătorii, este posibil să apară şi nervii din partea lor. Atunci când sunt probleme în vestiar, este vina tehnicianului că nu a ştiut să gestioneze situaţia. Nu trebuie să fie un tip atât de rece la adresa jucătorilor?, a declarat Anca pentru Adevărul.
Anca îl dă drept exemplu pe Dorinel Munteanu, care a ştiut să îşi apropie jucătorii atunci când antrena în Gruia. Fostul jucător al CFR-ului îl dă drept exemplu pe fostul antrenor-jucător, spunând că metodele sale erau mult mai potrivite decât ale lui Uhrin.
"Cu Dorinel ne făcea plăcere să plătim amenzi, pentru că erau sume infime. Dacă întârziam la antrenament, plăteam 10 dolari. Cu banii strânşi ieşeam toată echipa în oraş la masă. Sorin Oncică a plătit vreo 20 de milioane de lei că a fost prins fumând, asta fiiind cea mai mare amendă pe care o dădea Dorinel. Dacă beam suc acidulat, eram amendaţi cu 50 de dolari, bani care intrau tot în contul nostru?, a declarat atacantul pentru sursa amintită.
Adrian Anca a jucat la CFR Cluj între 2003 şi 2008, fiind unul dintre artizanii promovării echipei în Liga 1. Atacantul a marcat 47 de goluri în 118 meciuri pentru vişinii, rămânând foarte respectat de către fanii echipei. În acest moment, Anca este legitimat la Gloria Bistriţa.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: CFR Cluj Dorinel Munteanu
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close