Antena 3 CNN Sport Fotbal intern Adrian Mutu: Mă aşteptam să fiu convocat, sper să nu dezamăgesc şi să câştigăm

Adrian Mutu: Mă aşteptam să fiu convocat, sper să nu dezamăgesc şi să câştigăm

Adrian Mutu: Mă aşteptam să fiu convocat, sper să nu dezamăgesc şi să câştigăm
Sursa foto: Foto: Intact Images
23 Mar 2011   •   13:43

Adrian Mutu a revenit la echipa naţională pentru meciul cu Bosnia din preliminariile Campionatului European din 2012, astfel că întâlnirea cu presa a atacantului Fiorentinei s-a transformat într-un adevărat eveniment. Decarul tricolorilor a vorbit într-o conferinţă de presă despre întoarcerea în echipa României şi despre planurile sale de viitor.

Sincer să fiu, mă aşteptam să fiu convocat, dar numai dacă aveam evoluţii foarte bune. Până acum, chiar dacă eram apt, nu puteam să vin la lot din cauza suspendărilor. Simt presiune, dar sunt obişnuit pentru că de-a lungul timpului a fost o presiune mare pe umerii mei. Sper să nu dezamăgesc şi să reuşim să câştigăm”, a declarat Mutu.

Despre adversarul de sâmbătă, atacantul român spune că nu este cu nimic superior României. „Avem puţine puncte după primele trei meciuri şi este necesar să obţinem două victorii în următoarele meciuri. Este o partidă capitală şi trebuie să câştigăm, pentru că Bosnia nu este atât de puternică pe cât se spune. Din punctul meu de vedere, Franţa este cea mai puternică din grupă, apoi vine România”, a precizat „Briliantul”.

Mutu recunoaşte că a avut de suferit în carieră din cauza problemelor pe care le-a avut de-a lingul timpului, dar crede că trecutul poate fi lăsat în urmă şi că încă mai poate ajuta echipa României. „Dacă aveam un alt comportament şi nu făceam anumite greşeli, poate aveam alt traseu în carieră. Am avut o frustrare în aceste nouă luni din cauza neglijenţei de care am dat dovadă, iar celelalte probleme au fost de fapt o refulare. Când te simţi invincibil, se întâmplă să şi greşeşti. Eu sper să rămân acelaşi Adrian Mutu şi să ajut echipa României. În ultima perioadă am recuperat mult pe plan fizic, sunt cam la 80% din potenţial, şi cred că sunt pregătit să joc”, a explicat atacantul.

Jucătorul Fiorentinei a dezvăluit că neînţelegerile cu selecţionerul au fost lăsate în urmă şi că şi-a cerut scuze faţă de colegi pentru ultima sa evoluţie în tricoul naţionalei. „Am vorbit cu Răzvan şi am stabilit ce trebuie să facem în continuare, nu ceea ce s-a întâmplat. Mi-am cerut scuze băieţilor care au fost la Belgrad pentru că aşa am crezut că este normal. Lumea poate să creadă ce vrea, dar mie îmi rămîne doar să demonstrez că am altă atitudine. Nu mă interesează cine spune că am vândut meciul cu Serbia, atât timp cât nu o spune Răzvan Lucescu”, a adăugat Mutu.

Golgeterul naţionalei a comentat şi problemele pe care le are Marica la Stuttgart, dar şi absenţa lui Rădoi din lotul pentru meciul cu Bosnia. „Chiar şi dacă nu joacă, cred că Ciprian este unul dintre cei mai buni atacanţi pe care îi are România. Am mare încredere în el. Pe Rădoi îl consider unul dintre cei mai buni mijlocaşi pe care îi avem. Cred că trebuie să îi respectăm decizia, pentru că nu l-a forţat nimeni. Când nu va mai fi atât de nervos şi supărat, poate va reveni asupra deciziei”, a spus decarul României.

Mă interesează să bat recordul de goluri pentru echipa naţională al lui Hagi, dar nu acesta este obiectivul meu principal”, a încheiat Mutu.

 


×
Parteneri
Primele rezultate ale anchetei de la Spitalul Sfântul Pantelimon
x close