Antena 3 CNN Sport Fotbal intern Alexandru Tudor e dinamovist! Vezi aici cu ce echipe ţin arbitrii români

Alexandru Tudor e dinamovist! Vezi aici cu ce echipe ţin arbitrii români

Alexandru Tudor e dinamovist! Vezi aici cu ce echipe ţin arbitrii români
Sursa foto: alexandru tudor
13 Noi 2009   •   12:58

Obiectivitatea este una dintre calităţile cele mai importante pe care le pot avea arbitrii. Din acest motiv, acestora le e interzis să arbitreze meciuri ale echipelor din oraşele din care provin. Cu toate acestea, "cavalerii fluierului" au echipele lor favorite între cele pe care le arbitrează, lucru pe care nu îl ascunde deloc între ei. Cotidianul Libertatea a aflat cu ce echipă ţin unii dintre cei mai importanţi arbitri.
Conducătorii din fotbalul românesc au declarat, deseori, despre câte un arbitru că este fan al propriei echipe sau, din potrivă, a adversarilor. Spre exemplu, Borcea declara mai demult să Alexandru Tudor "îl face praf" pe unde îl prinde pentru a nu trezi suspiciuni. Într-adevăr, Tudor este dinamovist, potrivit Libertatea.
Între ei, arbitrii nu ascund deloc cu ce echipe ţin, iar cantonamentele şi antrenamentele sunt deseori prilej de tachinare. "Fluieraşii" se ameninţă, în glumă, unii pe alţii că dacă nu le este arbitrată corect echipa favorită, şi ei vor întoarce "favoarea" arbitrilor care greşesc.
?Arbitrii sunt oameni şi au echipe pe care le poartă în suflet. Cei care afirmă că nu ţin cu nimeni sunt ipocriţi. E adevărat, în timpul carierei, nici unul nu va spune cu cine ţine, întrebaţi-i când se lasă de arbitraj. Eu am ţinut cu Universitatea Craiova, dar asta nu înseamnă că i-am favorizat vreodată în mod voit. De fapt, sunt convins că am şi greşit în defavoarea lor?, a declarat fostul arbitru internaţional Ion Crăciunescu.
Analizând lista celor care au arbitrat echipele lor favorite, se poate observa că aceastea au câştigat, de obicei, meciurile disputate. Au existat, însă, şi multe rezultate mai proaste ale favoriţilor, determinate de greşeli de arbitraj. Explicaţia e simplă, unii arbitri îşi dezavantajează echipa favorită deoarece nu vor să dea de bănuit că ar fi incorecţi şi subiectivi.
Iată lista arbitrilor şi a echipelor lor favorite:
Marius Avram (Dinamo): 3 meciuri - o victorie, un egal şi o înfrângere.
Alexandru Deaconu (Steaua): 8 meciuri - patru victorii, patru egaluri şi nicio înfrângere.
Sebastian Coltescu (Universitatea Craiova): nu a arbitrat-o pentru ca e craiovean.
Teo Craciunescu: (Universitatea Craiova): 5 meciuri - patru victorii, un egal şi zero infrangeri
Mugurel Draganescu (Dinamo): 5 meciuri - 3 victorii, un egal şi o înfrângere.
Istvan Kovacs (CFR Cluj): 4 meciuri - 3 victorii, un egal şi nicio înfrângere.
Ovidiu Hategan (Dinamo): 8 meciuri - 5 victorii, doua egaluri şi o înfrângere.
Victor Berbecaru (Steaua): 6 meciuri - 6 victorii.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: arbitraj Liga I suporteri Alexandru Tudor
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close