Antena 3 CNN Sport Fotbal intern Anghel Iordănescu, declaraţie surprinzătoare înaintea partidei cu Grecia

Anghel Iordănescu, declaraţie surprinzătoare înaintea partidei cu Grecia

Anghel Iordănescu, declaraţie surprinzătoare înaintea partidei cu Grecia
06 Sep 2015   •   18:57

Selecționerul echipei de fotbal a României, Anghel Iordănescu, a declarat, duminică, la Mogoșoaia, într-o conferință de presă, că naționala nu are voie să facă greșeli cu Grecia, cel mai valoros adversar din grupa preliminară pentru EURO 2016, iar calificările nu se joacă, ci se obțin.

"Întâlnim cel mai valoros adversar din grupă, în ciuda a ceea ce se spune și a poziției din clasament. Valoarea individuală a jucătorilor greci și cluburile unde joacă aceștia în Europa contează foarte mult. Nu uitați ca Grecia a fost prezentă la Campionatul Mondial (2014, n. red.), noi n-am mai fost, celelalte echipe din grupa n-au mai fost", a spus Iordănescu, citat de Agerpres.

"Îmbucurător e că echipa noastră națională, în ciuda absențelor pe care le înregistrăm aproape la fiecare joc, reușește să aibă un parcurs care o menține în lupta pentru calificare. Ne bucură faptul că avem doar un singur gol primit și ne dorim la fiecare joc să marcăm mai mult. Din păcate, atât am marcat. Din punctul meu de vedere, calificările nu se joacă, ele se obțin", a subliniat selecționerul.

"Le-am spus băieților că trebuie să trateze jocul foarte serios. Nu avem voie să facem greșeli și să oferim cadouri", a adăugat antrenorul echipei naționale.

Iordănescu a mai spus că ''în fotbal nu ești niciodată sigur de nimic'', iar ''dacă vrem să batem Grecia acasă trebuie să fim atenți și să nu facem greșeli''.

Anghel Iordănescu nu știe dacă va putea începe meciul cu Grecia cu Budescu pe teren: ''Chiar nu știu în acest moment, aștept verdictul doctorului''.

La rândul său, mijlocașul Gabriel Torje a afirmat: ''E îmbucurător că vor fi mulți suporteri, ne dorim să fie alături de noi, avem nevoie în acest meci să ne susțină din minutul unu până în minutul 90, să fim toți o echipă, să nu înceapă cu vociferări. S-a mai întâmplat ca în minutul 10 să înceapă să fie nemulțumiți. Sperăm să aibă răbdare și sperăm să câștigăm, nu contează cum''.

''Am simțit criticile după meciul cu Ungaria, în care am dat tot ce e mai bun. Când am câștigat în Grecia toată lumea ne-a lăudat și nu ni s-a urcat la cap'', a menționat Torje.

Mijlocașul Mihai Pintilii, care a lipsit la meciul cu Ungaria, fiind suspendat pentru cumul de cartonașe galbene, a declarat: ''Urmează un meci foarte important pentru noi, toți suntem convinși că o victorie ne-ar asigura în proporție de 90% calificarea. Important e să fim concentrați, să intrăm motivați pe teren''.

Pintilii, jucător în Israel, la Hapoel Tel Aviv, s-a referit și la adversarii de luni: ''Grecii nu traversează o perioadă foarte bună, dar important e să ne facem noi jocul. Din ce am văzut noi, au pierdut cu Insulele Feroe, au pierdut majoritatea jocurilor din grupă, înseamnă că traversează o perioadă proastă''.

''În campania asta au fost spectatori aproape la fiecare meci, ne-au încurajat și asta contează cel mai mult'', a menționat Pintilii.

Pentru portarul Ciprian Tătărușanu, ''este îmbucurător că România are cea mai bună apărare din toate grupele'', însă a precizat că nu e singurul responsabil pentru acest lucru. ''Întreaga echipă 'este de vină' pentru că avem o apărare foarte bună'', a afirmat portarul Fiorentinei.

Fundașul Vlad Chiricheș a spus și el: ''Ne dorim ca spectatorii să vină în număr cât mai mare la stadion, poate vor depăși 40.000. Sper să ne susțină, să creadă în noi și noi să-i răsplătim cu un joc bun și cu o victorie''.

''Trebuie să fim concentrați, cu o evoluție bună din punct de vedere defensiv și cred că putem face față adversarului. Să facem tot posibilul să ne revenim (fizic, n. red.) până la ora jocului și să fim sută la sută'', a conchis fundașul lui Napoli.

Meciul dintre naționalele României și Greciei (''lanterna roșie'' a grupei, n. red.) are loc luni, de la ora 21,45, pe Arena Națională din București, în Grupa F a preliminariilor EURO 2016.

×
Parteneri
Cu cât vor fi penalizați românii care se pensionează anticipat
x close