Antena 3 CNN Sport Fotbal intern Antrenorul Timişoarei: "Îi reproşez multe arbitrului, el a provocat acţiunile fanilor noştri!" (VIDEO)

Antrenorul Timişoarei: "Îi reproşez multe arbitrului, el a provocat acţiunile fanilor noştri!" (VIDEO)

Antrenorul Timişoarei: "Îi reproşez multe arbitrului, el a provocat acţiunile fanilor noştri!" (VIDEO)
Sursa foto: fani timisoara
14 Iun 2009   •   12:56

Finalul incendiar al ultimului act al Cupei României dintre CFR Cluj şi FC Timişoara le-a dat bănăţenilor forţe o energie nebănuită pentru a critica dur arbitrajul partidei de la Târgu-Jiu. Marian Iancu, Gheorghe Chivorchian, Vali Velcea dar şi jucătorii au acuzat dur prestaţia "centralului" Balaj, dând vina pe acesta pentru ratarea trofeului.
Nu s-a găsit, însă, nici un timişorean care să dea vina pentru eşec pe jocul slab al echipei. Mircea Lucescu, în schimb, a recunoscut că evenimenele de la final l-au făcut să nu acorde cu plăcere trofeul la final, aşa cum şi-ar fi dorit atunci când a acceptat propunerea FRF.
Execrabilă, părtinitoare, provocatoare, mizerabilă, ruşinoasă, acestea sunt adjectivele folosite de timişoreni pentru a caracteriza prestaţia lui Cristi Balaj, arbitrul pentru care s-au rugat trei săptămâni de Federaţie să fie schimbat de la conducerea meciului. Concret, bănăţenii îi reproşează arbitrului că a acordat prea uşor un penalty pentru CFR în prima repriză, la o intervenţie a lui Latovlevici în faţa lui Tony, pentru ca apoi să treacă cu vederea o intervenţie la cealaltă poartă asupra lui Gigel Bucur. De asemenea, "galben-negrii" au sărit în aer când au văzut că Yssouf Kone nu a fost eliminat în repriza secundă pentru un fault care, în opinia lor, trebuia să îi aducă al doilea cartonaş galben. Timişorenii nu au dorit să comenteze, însă, lovitura cu cotul de toată frumuseţea aplicată de Alexa, care avea "galben", în faţa lui Culio.
Vedeţi acţiunile ultraşilor timişoreni

"Vreau să spun că sunt foarte trist pentru ceea ce s-a întâmplat. Am pierdut după un scenariu pe care nu mi l-am imaginat şi spun asta pentru că maniera de arbitraj a fost execrabilă, şi-a bătut joc de o întreagă echipă, de oficialităţile acestui oraş şi nu în ultimul rând de un patron care bagă foarte mulţi bani în echipă. Nu se poate că un asemenea arbitraj să degenereze şi să ducă la conflicte în tribună. Îi reproşez arbitrului un 11 metri inexistent la Latovlevici, acordat, şi un 11 metri la Gigel Bucur, pe care nu l-a dat", a declarat Velcea, care a recunoscut că patronul a ordonat ca echipa să se retragă de la premiere, pentru Mediafax.
Gabi Balint: Competiţia trebuie respectată!
"CFR-ul a fost net superioară în prima repriză şi mai puteau înscrie. Partea a doua a fost echilibrată. Păcat că nu s-a reuşit câştigarea ei, e a doua finală pierdută în ultimii trei ani. Ar fi meritat să o câştige. Nu mi s-a părut corectă decizia conducerii de a nu se prezenta la festivitatea de premiere, dar şi eu m-aş fi supus dacă eram acolo. Totuşi, această competiţie trebuie respectată. Jucătorii au muncit mult pentru a ajunge aici", a declarat fostul antrenor al Timişoarei, Gabi Balint.
Chivorchian le dă dreptate fanilor FC Timişoara
"Ce să mai vorbim despre arbitrajul românesc după o astfel de prestaţie. De ce să vorbim despre reacţia suporterilor noştri când e clar cine a generat acest fel de comportament. Cine a inventat un penalty? E drept că am primit primul gol pe greşeala noastră, dar era doar 1-0! Trebuie să lase echipele să joace. De două, trei săptămâni am zis de Balaj!, a declarat la gsptv preşedintele Timişoarei.
Mircea şi Răzvan Lucescu, dezamăgiţi de cele întâmplate la Târgu-Jiu
Cel mai bine cotat antrenor român, Mircea Lucescu, şi selecţionerul echipei naţionale, Răzvan Lucescu, au declarat la unison că au plecat cu un gust amar de la finala Cupei României dintre CFR Cluj şi FC Timişoara, câştigată de primii cu 3-0. Amândoi au privit partida de la tribuna oficială şi antrenorul lui Şahtior Doneţk, proaspăt câştigător al Cupei UEFA, a decernat la final medaliile şi trofeul câştigătorilor.
"Nu mi-a făcut plăcere să dau acest trofeu pentru că o finală de Cupă trebuie să fie o sărbătoare. Superioritatea CFR-ului a fost evidentă. E drept că a fost penaty-ul din prima repriză, care putea fi evitat, dar arbitrul era departe şi s-a grăbit", a precizat Lucescu în direct la Antena 1.
Fiul său, Răzvan Lucescu, a avut aceeaşi părere, declarând că se aşteptat la altfel de atitudine de la fanii Timişoarei, pe care îi considera deasupra acestui gen de reacţii:
"Finala Cupei României trebuie sã fie o sărbătoare, îmi pare rău că s-a ajuns aici. Comportamentul fanilor este o consecinţă a atitudinii conducătorilor. Mie îmi pare rău de Timişoara, admir ce s-a întâmplat cu echipa în ultimele sezoane, dar nu aveau voie să procedeze aşa şi să nu se prezinte la festivitate. Eu îmi amintesc de adevăraţii suporteri din Timişoara, care cântă tot meciul. Îmi aduc aminte de sezoanele trecute când mergeam pe Bega şi când eram impresionat de coregrafiile lor. Acum, plec dezamăgit de la acest meci", a spus Răzvan Lucescu, la gsptv
Antena3.ro

×
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close