Antena 3 CNN Sport Fotbal intern Arena Naţională va fi inaugurată astăzi, la disputarea meciului România-Franţa

Arena Naţională va fi inaugurată astăzi, la disputarea meciului România-Franţa

Arena Naţională va fi inaugurată astăzi, la disputarea meciului România-Franţa
Sursa foto: Foto: Mediafax
06 Sep 2011   •   08:59

După 3 ani de aşteptare, a venit şi ziua cea mare pentru Arena Naţională. În această seară, ea va fi inaugurată, odată cu disputarea partidei de fotbal România-Franţa. Zeci de mii de oameni sunt aşteptaţi la acest eveniment, aşa că şi măsurile de securitate sunt speciale.

Noua arenă Naţională are 55.000 de locuri. Spectatorii vor pătrunde pe 94 de căi de acces iar în caz de urgenţă ar putea părăsi arena cu ajutorul celor 40 de scări de evacuare.

Aşa cum a fost şi Stadionul 23 August, Arena Naţională este o construcţie de dimensiuni impresionante. În timpul lucrărilor au fost necesare 700 de tone de cabluri metalice, aproape 70 de mii de metri cubi de beton şi peste 7 mii de tone de armături.

Terenul va fi protejat de un acoperiş retractabil, astfel că stadionul poate fi folosit oricând, indiferent de vreme. În doar 20 de minute, toţi cei 55 de mii de spectatori pot intra pe stadion, iar evacuarea de urgenţă se poate face şi mai repede: în numai 8 minute. În plus, şapte puncte de prim ajutor sunt amenajate în interiorul Arenei.

Construcţia Naţional Arena a durat 3 ani, iar lucrările au costat 131 de milioane de euro.

VEZI AICI RESTRICŢIILE RUTIERE DIN CAPITALĂ.

 


×
Subiecte în articol: National Arena inaugurare
Parteneri
Pensia pe care o va avea Klaus Iohannis după 42 de ani de muncă
x close