Antena 3 CNN Sport Fotbal intern Un club important din Liga I intră în insolvenţă

Un club important din Liga I intră în insolvenţă

Un club important din Liga I intră în insolvenţă
23 Mar 2016   •   22:58

Clubul ASA Târgu Mureş a anunţat, miercuri seara, într-un comunicat de presă, că din cauza greutăţilor materiale generate de blocarea conturilor se vede obligată să intre în insolvenţă şi să refuze eventuala participare în competiţiile europene, în sezonul viitor, fără însă a-şi înceta activitatea, notează Agerpres.

''Din iulie 2015, ASA Târgu Mureş are blocate în conturi suma de 7 milioane de lei (circa 1,55 milioane de euro), fapt care a afectat fundamental întreaga evoluţie a echipei. Şi cei care ne critică, şi cei care ne laudă, cu toţii sunt conştienţi de faptul că alta ar fi fost situaţia şi evoluţia clubului dacă am fi putut dispune de cei 7.000.000 de lei (!), care fizic există (!) în conturile formaţiei noastre, dar care sunt blocaţi până la finalul procesului prin care ASA doreşte să îşi dovedească nevinovăţia (...) Acum însă, neputând accesa aceşti bani, suntem forţaţi să renunţăm la participarea clubului în competiţiile europene, ASA văzându-se obligată să intre în procedura de insolvenţă şi reorganizare (ceea ce nu înseamnă oprirea activităţii !)'', se arată în comunicatul de presă postat pe site-ul clubului. 

Potrivit documentului, clubul ASA Târgu Mureş a subliniat că îşi propune o perioadă de maxim 3 ani în care să găsească soluţii viabile care să evite falimentul şi să păstreze echipa în primul eşalon fotbalistic al ţării. 

''Este un moment greu, regretabil, dar şi un moment de mobilizare a echipei şi a suporterilor pentru tot ceea ce va urma. Caracterele tari se văd în momentele de mare dificultate. Pentru viitorul apropiat, prioritare pentru ASA vor fi: plata salariilor cuvenite jucătorilor, purtându-se permanent discuţii individuale cu toţi jucătorii, pentru găsirea unor soluţii de compromis cu fiecare dintre ei; reorganizarea echipei şi a clubului pentru achitarea tuturor datoriilor către ANAF şi terţi, conform legislaţiei din România'', mai precizează comunicatul. 

Conducerea clubului a mai afirmat că ASA Târgu Mureş traversează o situaţie dificilă, dar că acest lucru nu o împiedică să se adreseze suporterilor, iubitorilor de fotbal şi întregii echipe, ''cu sinceritate, transparenţă şi asumare' şi a dat asigurări că nimeni nu şi-a însuşit niciun leu din conturile echipei. 

''Aşa cum toată lumea ştie, după 30 de ani, Târgu Mureşul are din nou echipă de fotbal în Liga 1, o echipă ce este vicecampioană a României, a câştigat Supercupa României şi este în continuare printre primele echipe ale ţării. Cu toate acestea însă, trebuie să recunoaştem că în aceste momente situaţia clubului este deosebit de grea, ştiut fiind faptul că performanţele sunt legate direct de o bună finanţare (...) În acest context, răspunzând celor care şi-au făcut o obişnuinţă din a ataca şi de a murdări zilnic echipa (afirmând vehement că "s-au comis ilegalităţi") le transmitem că nici un leu nu a dispărut din banii echipei, nici un leu nu a fost însuşit ilegal de nimeni, cei 7.000.000 de lei sunt blocaţi în conturi, urmând ca instanţele competente, la finalul procesului, să decidă asupra destinaţiei lor', se mai susţine în document. 

×
Subiecte în articol: asa targu mures insolventa Liga I
Parteneri
Perioada care se va lua în calcul la pensie. Anunțul ministrului Muncii
x close