Antena 3 CNN Sport Fotbal intern Astra Giurgiu - AS Roma. Giurgiuvenii se califică în primăvara Europa League. Șumudică demisionează!

Astra Giurgiu - AS Roma. Giurgiuvenii se califică în primăvara Europa League. Șumudică demisionează!

Astra Giurgiu - AS Roma. Giurgiuvenii se califică în primăvara Europa League. Șumudică demisionează!
08 Dec 2016   •   19:51

Astra Giurgiu s-a calificat în şaisprezecimile de finală ale competiţiei de fotbal Europa League, după ce a terminat la egalitate cu AS Roma, 0-0, joi seara, pe Arena Naţională din Bucureşti, în ultima etapă din Grupa E, iar Austria Viena a pierdut cu 2-3 la Plzen.

Marius Șumudică aruncă bomba: A fost ultimul meci la Astra Giurgiu

Astra a făcut un meci modest, limitându-se la apărare, poate mai mult cu gândul la meciul din Cehia. Calificarea i se datorează, aşadar, în mare măsură echipei Viktoria Plzen, care a reuşit o victorie de senzaţie, cu 3-2, după ce Austria Viena a avut 2-0, iar cehii au marcat trei goluri în zece oameni.

AS Roma a avut iniţiativa din startul meciului şi a pus stăpânire pe minge, obligând campioana României la un joc de apărare. Astra şi-a creat prima ocazie notabilă în min. 13, în urma unui faze fixe, dar Săpunaru a tras pe lângă poartă, din careu.

''Giallorossi'' au replicat prin ''veteranul'' Totti (15), cu o lovitură liberă de la peste poartă 30 m, mingea fiind trimisă peste transversală.

AS Roma a mai avut o şansă demnă de menţionat, un şut-centrare periculos al lui Iturbe (33), dar care s-a dus alături de ţintă.

Astra a încheiat prima repriză cu o ocazie bună, însă şutul lui Alibec din marginea careului (44) a fost respins de portar.

Giurgiuvenii au marcat după pauză (50), prin Alibec, dar arbitrul a anulat reuşita pentru fault asupra lui Emerson. Seto l-a pus la încercare pe Alisson, cu un şut din marginea careului (65), dar Astra a găsit rareori drumul spre poartă.

Abia intrat în joc, Nainggolan a tras periculos (71), însă mingea s-a dus puţin pe lângă poartă. Dzeko a ratat şi el o mare ocazie, mingea trimisă cu capul trecând peste poartă (87). Iturbe a ratat ultima ocazie a partidei, şutând din careu peste poartă (90+3).

Astra a reuşit un egal de prestigiu cu AS Roma şi o calificare remarcabilă, în premieră, în primăvara europeană.

La mijlocul primei reprize au izbucnit incidente în peluza ocupată de suporterii echipei oaspete, fapt care a dus la intervenţia stewarzilor. În timpul încăierării, fanii echipei AS Roma au aruncat cu scaune în forţele de ordine, care au replicat cu gaze lacrimogene. Un tânăr a smuls un banner al echipei romane şi a încercat să fugă cu el spre teren, dar a fost reţinut de stewarzi. În mijlocul galeriei oaspete a apărut apoi un banner cu mesajul ''Salvaţi Rapidul!''. În cele din urmă spiritele s-au calmat.

Înaintea meciului s-a păstrat un moment de reculegere în memoria echipei braziliene Chapecoense, decimată săptămâna trecută într-un accident aviatic petrecut în Columbia.

 

UPDATE: Astra se califică în premieră în ”primăvara europeană”, după 0 - 0 cu AS Roma. Giurgiuvenii termină grupa pe locul secund.

UPDATE: Continuă să vină vești bune de la Plzen. Cehii conduc cu 3 - 2, iar Astra este la câteva minute distanță de șaisprezecimile Europa League.

UPDATE: Răsturnare de situație la Plzen, acolo unde Austria Viena este egalată. În acest moment Astra este calificată.

UPDATE: Pauză pe Arena Națională. Scorul este egal, 0 - 0.

UPDATE: În celălalt meci al grupei, Austria Viena a deschis scorul cu Viktoria Plzen, astfel că Astra este condamnată să câștige cu Roma, pentru a se califica.

După o jumătate de oră de joc, Astra - AS Roma este 0 - 0.

Știrea inițială

Astra Giurgiu este la 90 de minute distanţă de o performanţă istorică. Campioana României e la un pas de prima calificare din istorie în "primăvara europeană", scrie DigiSport.

Echipa lui Marius Şumudică trebuie să învingă o AS Roma care se va baza pe multe rezerve pentru a fi sigură de calificarea în 16-imile Europa League, însă poate merge mai departe şi dacă va pierde în această seară, pe Arena Naţională din Capitală.

Dacă Austria Viena nu va câştiga pe terenul Viktoriei Plzen, Astra se va califica şi dacă va pierde contra capitolinilor, care au 11 puncte şi şi-au asigurat deja primul loc în grupa E.

În tur, Roma a învins cu un categoric 4-0 la meciul cu numărul 100 al lui Luciano Spalletti ca antrenor în cupele europene.

Echipele de start!

Astra (4-4-2): Lung - Săpunaru, Oros, Fabricio, Stan - Nicoară, Seto, Lovin, Teixeira - Alibec, Budescu

Rezerve: Gavrilaș, Florea Moise, Boubacar, Niculae, Ioniță, Gheorghe

Antrenor: Marius Șumudică

 

AS Roma (4-2-3-1):  Alisson - Bruno Peres, Vermaelen, Juan Jesus, Seck - Gerson, Strootman -  El Shaarawy, Iturbe, Palmieri - Totti

Rezerve: Szczesny, Nainggolan, Dzeko, Franchi, Frattesi, De Santis, Marchizza

Antrenor: Luciano Spalletti

×
Subiecte în articol: europa league astra Astra Giurgiu AS Roma
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close