Antena 3 CNN Sport Fotbal intern Astra Ploieşti elimină FC Timişoara din Cupa României. Marian Iancu: Nu sunt supărat

Astra Ploieşti elimină FC Timişoara din Cupa României. Marian Iancu: Nu sunt supărat

Astra Ploieşti elimină FC Timişoara din Cupa României. Marian Iancu: Nu sunt supărat
28 Oct 2009   •   20:40


După ce FC Braşov a eliminat pe Unirea Urziceni, Astra Ploieşti a produs a doua mare surpriză din Cupa României, trupa lui Nicolo Napoli reuşind să elimine finalista din vară, FC Timişoara. Misiunea ploieştenilor nu a fost deloc uşoară, ei fiind nevoiţi să aştepte victoria până după loviturile de departajare. După 2-2 în cele 120 de minute de joc, Astra s-a impus cu 6-5 la penalty-uri (scor 8-7 la general), profitând de numeroasele absenţe din tabăra adversă.

Scorul a fost deschis în minutul şase de gazde. Taborda a gafat la un şut expediat de Ganea, trimiţând mingea uşor în faţă, de unde Osvaldo Miranda a trimis în poarta goală. Timişorenii au echilibrat jocul după jumătatea primei reprize şi, mai ales, după golul reuşit de Parks, în minutul 20, atacantul costarican profitând de o eroare a defensivei adverse şi punctând nestingherit de la şase metri de poarta lui Miron.

Repriza secundă a adus ocazii la ambele porţi, însă fără gol la finalul acesteia. Din minutul 85, FC Timişoara a evoluat cu un om mai puţin pe teren, după ce Borbely a încasat cel de-al 2-lea cartonaş galben şi a fost eliminat. Gazdele au fost primele care au lovit şi în prelungiri, prin Georgian Păun, fostul jucător al lui Dinamo reuşind să puncteze, în minutul 94, cu un şut splendid. Replica timişorenilor a venit înainte de finalul primei reprize de prelungiri, când Vrsici a înscris după o gafă mare a portarului Miron.

Taborda a blocat şuturile lui Vasile Gheorghe şi Dokic de la punctul cu var, dar portarul oaspeţilor nu a mai fost susţinut de coechipieri la loviturile de departajare, Mera ratând penaltiul decisiv care practic a consfinţit calificarea Astrei, după ce mai rataseră, în prealabil, şi Curtean, Miranda, Chiacu sau Chiţu.

La finalul partidei, Marian Iancu, patronul lui FC Timişoara, a declarat că nu este supărat pentru eliminarea echipei sale din optimile Cupei României. "Nu sunt supărat că am pierdut, am jucat cu foarte mulţi tineri şi nu are de ce să îmi pară rău. Din nefericire, am ratat foarte mult. S-au bătut băieţii, dar cei de la Astra au meritat să câştige. Nu îmi doream să părăsesc Cupa, chiar dacă ea nu ne-a tratat serios. De două ori am ajuns în finală, de două ori am fost furaţi. Am încercat să învingem, dar atât s-a putut", a spus Marian Iancu, citează Gazeta Sporturilor

Au evoluat echipele:

Astra Ploieşti: 82. Miron - 25. Crăciun, 26. Vlaicu, 5. Rohat, 17. V. Sandu - 18. Strătilă (14. Păun '76), 8. Takayuki, 16. V. Gheorghe, 7. Paulinho (6. Hatchi '114) - 11. Miranda, 19. L. Ganea (9. Djokici '91). Antrenor Nicolo Napoli.

FC Timişoara: 99. Taborda - 7. St. Stancu, 16. Luchin, 4. Brezinsky (14. Mera '70), 20. Maxim - 77. Curtean, 17. Borbely, 23. Cl. Ionescu (8. Vrsici '65), 15. Chiţu - 27. Magera, 9. Parks (26. Chiacu '73). Antrenor: Ioan Ovidiu Sabău

Antena3.ro

×
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close