Austria - România 2-1 / Franţa - Lituania 1-0. Adio, Africa de Sud! (VIDEO)

01 Apr 2009   •   21:44
Austria - România 2-1 / Franţa - Lituania 1-0. Adio, Africa de Sud! (VIDEO)

Postul lui Victor Piţurcă se clatină serios, însă toată suflarea fotbalistică din România aşteaptă ca selecţionerul să şi cadă. Mai ales că, după înfrângerea, scor 2-3, cu Serbia, de la Constanţa, România a mai bifat un insucces în preliminariile pentru Campionatul Mondial din 2010, 1-2 în Austria.

Forţat de accidentarea lui Mutu să alinieze un trio ofensiv de mare excepţie - Bănel Nicoliţă - Ciprian Marica - Gigel Bucur, Piţurcă a văzut cum norocul îl păcăleşte şi în acest joc, pardon, meci, pentru că alăturarea termenilor noroc şi joc are altă însemnătate pentru selecţioner.

Unul din puţinii jucători români care au impresionat în meciul cu Serbia, Cristi Tănase, a deschis scorul în partida cu Austria, profitând de o gafă imensă a portarului advers. Acesta din urmă a degajat greşit balonul, după ce a ieşit la marginea careului, iar jucătorul lui FC Argeş l-a lobat de la 30 de metri, în minutul 24.

Pe cât de ridicol a părut portarul Austriei, însă, pe atât de ridicolă a fost şi apărarea noastră, cu Raţ şi Goian în frunte, doar un minut mai târziu, când Hoffer a înscris golul egalizator.

Vedeţi primele două goluri ale partidei

Până la finalul primei reprize, fundaşii români şi-au mai dat o dată în petec. De această dată Tamaş şi Rădoi au fost în prim-plan, cei doi încurcându-se reciproc şi permiţându-i lui Hoffer să înscrie al doilea gol pentru Austria.

Vedeţi al doilea gol înscris de Hoffer

Repriza a doua a început cu o schimbare importantă. Mirel Rădoi a ieşit accidentat şi i-a lăsat locul lui Dorel Stoica, însă fundaşul Craiovei nu a mai înscris în acest meci în nicio poartă. A fost aproape Tănase, care a impulsionat constant atacul "tricolorilor", însă portarul austriac s-a încăpăţânat să capituleze.

Ca şi la Constanţa, elevii lui Piţurcă au atacat în valuri pe final de meci, însă fără rezultat. Pe lângă ocaziile numeroase, finalul de meci a mai bifat doar debutul lui Max Nicu la naţională, aşa ca să nu mai zicem că n-a prins şi el cinci minute în două partide. Cât să nu ni-l fure nemţii, probabil.

Au evoluat echipele:
Austria: 1. Michael Gspurning - 3. Franz Schiemer, 15. Sebastian Proedl, 4. Emanuel Pogatetz (căpitan), 14. Manuel Ortlechner - 11. Marko Arnautovic (7. Umit Korkmaz, 69), 6. Yasin Pehlivan, 16. Paul Scharner, 8. Daniel Beichler (13. Andreas Hoelzl, 78) - 9. Erwin Hoffer (18. Rubin Okotie, 54), 17. Stefan Maierhofer. Antrenor: Dietmar Constantini

România: 1. Bogdan Lobonţ - 2. Cosmin Contra (căpitan), 4. Gabriel Tamaş, 15. Dorin Goian, 3., Răzvan Raţ - 16. Bănel Nicoliţă ( 7. Maximilian Nicu, 84), 6. Mirel Rădoi (5. Dorel Stoica, 46), 11. Răzvan Cociş, 10. Cristian Tănase - 17. Gigel Bucur (18. Marius Niculae, 68), 9. Ciprian Marica. Antrenor: Victor Piţurcă.

În celălalt meci al grupei a 7-a preliminare, Franţa a învins Lituania cu 1-0, graţie unui gol marcat de mijlocaşul Frank Ribery, şi a urcat pe locul doi în clasamentul grupei.Situaţia din Grupa României, a 7-a, de calificare la CM 2010:

1. Serbia - 5 partide jucate - 12 puncte

2. Franţa - 5 - 10 pct

3. Lituania - 6 - 9 pct

4. Austria - 5 - 7 pct

5. România - 5 - 4 pct

6. Insulele Feroe - 4 - 1 pct

Antena3.ro

Parteneri
x close