Antena 3 CNN Sport Fotbal intern Avocaţii lui Yuksel spun că s-a luat deja decizia în cazul de rasism şi Steaua va fi exclusă din Europa

Avocaţii lui Yuksel spun că s-a luat deja decizia în cazul de rasism şi Steaua va fi exclusă din Europa

Avocaţii lui Yuksel spun că s-a luat deja decizia în cazul de rasism şi Steaua va fi exclusă din Europa
Sursa foto: Yuksel Yesilova
21 Feb 2009   •   16:23

Comisia de Etică a forului fotbalistic internaţional, FIFA, a dezbătut vineri cazul concedierii preparatorului fizic turc Yuksel Yesilova de către clubul român Steaua Bucureşti. Avocaţii acestuia au acuzat gruparea din Ghencea că i-a desfăcut lui Yesilova contractul din cauza religiei acestuia, lucru susţinut şi de declaraţiile făcute în acea perioadă de patronul Gigi Becali, care spunea că turcul aduce ghinion echipei. Dacă aceştia nu se înşală, Steaua va fi exclusă din Europa timp de doi ani.
Acuzatorii din cazul care opune pe Yesilova şi FC Steaua susţin că ziua de vineri va aduce multe lucruri rele pentru clubul "roş-albastru". La proces nu au fost prezenţi reprezentanţi ai Stelei, deşi clubul a fost înştiinţat de către FIFA. În lipsa acestora, spun avocaţii lui Yesilova, potrivit prosport.ro, comisia ar fi ajuns deja la o concluzie. Surse ale publicaţiei citate susţin că Steaua va primi o interdicţie de doi ani de a participa la meciuri internaţionale, plus o amendă de 250.000 de franci elveţieni pentru patronul Gigi Becali.
Argumentul pe care îl aduc reprezentanţii lui Yesilova dovedeşte, în opinia acestora, că motivul concedierii a fost strâns legat de factori care nu au ţinut de performanţa profesională a preparatorului fizic. Turcul a fost eliberat de către stelişti la o săptămână înainte ca tehnicianul Dorinel Munteanu să aibă parte de acelaşi tratament. Rămâne, însă, ca FIFA să facă decizia sa cunoscută în mod oficial, întâi părţilor implicate şi apoi canalelor media.
Gigi Becali, însă, nu are nici un fel de grijă cum că echipa sa ar putea fi suspendată din competiţiile europene, cu toate că acest lucru l-ar costa foarte scump.Acest lucru se datorează şi asigurărilor pe care i le-a dat avocatul său, Cătălin Ciubotă, că nu are motiv să se teamă.
"Nu cred să fie niciun fel de sancţiune, nici pentru club şi nici pentru Gigi Becali. M-am documentat şi eu şi în niciun caz nu există motive de sancţiune. Domnul Yesilova a fost demis pentru că în acea perioadă Steaua nu avea rezultate satisfăcătoare, şi nu din alte motive", a declarat Ciubotă pentru Mediafax.
De asemenea, avocatul Stelei a dezminţit faptul că i-ar fi fost comunicată vreo decizie din partea Comisiei de Etică a FIFA, el spunând că mai trebuie să treacă mult timp până se va întâmpla acest lucru:
"Nu am primit nimic de la FIFA legat de vreo decizie. Oricum, va mai dura până când forul internaţional se va pronunţa. La şedinţa FIFA în care s-a dezbătut cazul nu a fost o discuţie în contradictoriu a părţilor implicate, pentru că dacă ar fi fost aşa, am fi fost şi noi chemaţi să participăm. Plângerea există, pentru că nu iese fum fără foc, şi FIFA va anunţa rezultatul până la urmă", a încheiat Ciubotă, potrivit sursei citate.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: FC Steaua FIFA rasism Gigi Becali
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close