Antena 3 CNN Sport Fotbal intern Becali a plecat din Ghencea: Steaua se va antrena la Mogoşoaia şi va începe noul sezon la Buzău

Becali a plecat din Ghencea: Steaua se va antrena la Mogoşoaia şi va începe noul sezon la Buzău

Becali a plecat din Ghencea: Steaua se va antrena la Mogoşoaia şi va începe noul sezon la Buzău
Sursa foto: Foto: Agerpres
16 Iun 2011   •   10:32

Gigi Becali a vorbit serios de această dată. Steaua se mută din Ghencea la Mogoşoaia şi urmează să debuteze în noua ediţie de campionat la Buzău, pentru ca apoi să revină în Bucureşti, dar pe noul Naţional Arena.

Primele două meciuri le vom juca la Buzău pentru că nu e gata arena până atunci, "Naţional Arena". Trebuie votată în Consiliu de Administraţie al Primăriei licitaţia prin care va fi desemnată firma pentru îngrijirea stadionului. Până atunci, Primăria va împuternici alte servicii pentru a negocia contracte pe termen scurt. Nu mai există nicio variantă ca Steaua să mai joace în Ghencea sezonul viitor. Mai e doar o posibilitate. Dacă preşedintele Traian Băsescu se implică în asta, să vorbească cu consilierii de la sport să le spună celor de la armată să termine cu circul, pentru că Steaua nu e bătaia lor de joc”, a declarat Becali la GSPTV.

Patronul roş-albaştrilor a dezvăluit că şi sediul clubului va fi schimbat, acesta urmând să se afle în imediata apropiere a bazei deţinute de FRF: „Echipa se va antrena la Mogoşoaia. Valeriu Argăseală s-a întâlnit azi cu Mircea Sandu şi au ajuns la o înţelegere, iar contractul va fi semnat săptămâna viitoare. Preşedintele Federaţiei a zis că e în interesul echipei naţionale ca Steaua să se antreneze la Mogoşoaia şi nu la Clinceni. Lipit de gardul cu baza de la Mogoşoaia, Tea are are o clădire de birouri. Am zis că toate birourile se vor muta acolo”.

Becali a decis să concedieze mai multe persoane care se ocupau de Complexul Sportiv din Ghencea, păstrând doar câţiva oameni de pază: „Azi am dat ordin să concedieze toţi oamenii de la stadion, iar paza va rămâne înjumătăţită, pentru că trebuie să ne păzim bunurile pe care le avem acolo. Oamenilor care se ocupă de terenuri le-am zis că nu mai avem nevoie de ei. Am spus că nu vom mai face niciun joc. Nu mai stau să mă cert cu toţi nebunii. Vom face o strategie pentru a ne recupera bunurile. Vom cere în instanţă un termen de şase luni de zile să le luăm”.

Managerul general al Stelei nu împărtăşeşte teama fanilor că roş-albaştrii şi-ar putea pierde identitatea în urma acestei mutări şi a comparat situaţia cu cea în care s-au aflat şi alte nume importante din Europa. „E o mândrie pentru toţi steliştii că plecăm din Ghencea. Juventus s-a mutat de pe Delle Alpi, Arsenal de pe Highbury, asta facem şi noi acum”, a menţionat Mihai Stoica.

Stadionul din Ghencea a fost inaugurat în aprilie 1974, cu un meci amical între Steaua şi OFK Belgrad, încheiat la egalitate, scor 2-2. A fost prima arenă din România construită exclusiv pentru fotbal, fără pistă de atletism, iar roş-albaştrii au cucerit în perioada petrecută aici 16 titluri naţionale, Cupa Campionilor Europeni şi Supercupa Europei.

Decizia lui Gigi Becali de a muta echipa din Ghencea este cauzată de chiria lunară prea mare cerută de MApN, la care se adaugă şi obligaţia de a achita şi impozit pe clădirile care compun complexul sportiv. Totuşi, conform Gazetei Sporturilor, Steaua va pierde anual 3 milioane de euro, bani veniţi din activităţi de marketing, în urma schimbării de „domiciliu”.

 

×
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close