Antena 3 CNN Sport Fotbal intern BNR îi refuză lui Becali visul de a avea o bancă

BNR îi refuză lui Becali visul de a avea o bancă

BNR îi refuză lui Becali visul de a avea o bancă
19 Dec 2008   •   14:20

Joi, Gigi Becali a aflat că va fi trimis în judecată de către DNA. Pe lângă pericolul de a merge la puşcărie, latifundiarul din Pipera a aflat apoi că acesta nu este singura problemă odată ce ai mers la DNA. Astfel, BNR i-a mai dat lui Becali o veste proastă: nu îşi poate înfiinţa o bancă comercială.
Ambiţiile patronului Stelei au primit o lovitură puternică vineri, când Banca Naţională i-a respins cererea de fondare, anunţă prosport.ro. Sigur pe succesul său de a crea ?Rolls ? Royce-ul băncilor din România?, Becali angajase deja mare parte din viitorul personal al băncii şi începuse deja să le plătească salariile. În timp ce salariile mergeau deja, omul de afaceri a depus şi o garanţie de 30 de milioane de euro pentru înfiinţarea băncii.
Toate acestea, însă, nu au contat foarte mult pentru oficialii BNR, care au declarat: ? În primul rând, dacă persoanele care sunt acţionari au o moralitate îndoielnică, dacă există orice dubiu privind respectivele persoane, sau dacă sunt sau au făcut obiectul unei anchete penale, atunci BNR trebuie să dea un răspuns negativ?.
Răspunsul lui Becali la auzul acestor veşti a fost simplu, retrăgând garanţia de 30 de milioane de euro şi renunţând la acest vis. De-a lungul timpului, Gigi Becali a mai avut intenţia de a pătrunde şi în alte domenii, cum ar fi cel al televiziunii. Atunci, el a fost oprit din cauza răspunsului negativ primit de la CNA.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Gigi Becali BNR DNA
Parteneri
Daniel Baciu, anunț important pentru toți pensionarii din România
x close