Antena 3 CNN Sport Fotbal intern Bonetti vrea linişte: "Lăsaţi antrenorii să-şi facă treaba, de-asta nu faceţi performanţă!"

Bonetti vrea linişte: "Lăsaţi antrenorii să-şi facă treaba, de-asta nu faceţi performanţă!"

Bonetti vrea linişte: "Lăsaţi antrenorii să-şi facă treaba, de-asta nu faceţi performanţă!"
Sursa foto: dario bonetti
29 Iul 2009   •   15:21

Dat ca plecat de la Dinamo după seria dezastruoasă de amicale din Franţa, tehnicianul italian Dario Bonetti nu înţelege de ce conducătorii de club au atât de puţină răbdare în România. Fostul fundaş crede că tactica, pregătirea fizică şi psihologică ar trebui să cadă, toate, sub incidenţa antrenorului, lucru pe care în consideră motiv al lipsei de rezultate europene al echipelor noastre.
Într-un timp, scurt, consideră italianul, nimeni nu poate face performanţe notabile, şi din acest motiv se concentrează ca să se asigure că rezultatele vor veni când este normal, adică mai târziu.
"Antrenorul este singurul care ar trebui să umble la moralul jucătorilor. Fotbaliştii ar trebui să fie disciplinaţi şi să-l asculte pentru a putea avea rezultate. Vă întreb eu ceva, de ce nu au avut echipele româneşti rezultate bune pe plan internaţional? Şi în opinia mea totul se întâmplă pentru că jucătorii nu iau mereu lucrurile în serios. Fără disciplină şi seriozitate la antrenamente nu se ajunge nicăieri. Românii au demonstrat de-a lungul timpului că au fotbalişti de valoare, care are calităţi formidabile, însă spiritul de echipă a fost punctul lor slab. Toţi trebuie să fim uniţi pentru a se ajunge la performanţele dorite.", a declarat antrenorul pentru Adevărul.
Rezultatele slabe din meciurile amicale nu sunt alarmante pentru Bonetti, ci pot fi catalogate cel mult accidente din care s-a învăţat ceva.
"Importante sunt întâlnirile oficiale. Au fost nişte accidente în amicale, însă sper că fotbaliştii mei au avut de învăţat din aceste greşeli. Cu siguranţă, am avut şi un meci bun cum a fost cel împotriva lui Nantes. Şi cu Olympique Marseille am făcut o a doua repriză foarte bună." În legătură cu fotbaliştii ulitizaţi, Bonetti a lăsat să se înţeleagă că ştie ce face. "La mine vor juca mereu cei care merită. Cei care sunt dornici de a demonstra că pot purta tricoul lui Dinamo. Nu există tânăr sau bătrân. Eu îi respect pe cei care au făcut istorie pentru această echipă, însă acum am nevoie de fotbalişti care vor performanţă.", a încheiat antrenorul din Ştefan cel Mare potrivit sursei citate.
Antena3.ro

×
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close