Antena 3 CNN Sport Fotbal intern CCA se cutremură. Gheorghe Constantin a demisionat, Lică s-a autosuspendat (VIDEO)

CCA se cutremură. Gheorghe Constantin a demisionat, Lică s-a autosuspendat (VIDEO)

CCA se cutremură. Gheorghe Constantin a demisionat, Lică s-a autosuspendat (VIDEO)
Sursa foto: gheorghe constantin
15 Apr 2009   •   12:05

Gheorghe Constantin a căzut victimă situaţiei ingrate în care se află şi şi-a dat miercuri demisia de la cârma Comisiei Centrale a Arbitrilor (CCA). Conferinţa de presă ţinută miercuri de oficialii CCA a oficializat informaţia, dar a mai venit cu câteva veşti-şoc. Interimarul Marcel Lică s-a retras şi i-a predat prerogativele lui Nicolae Grigorescu, care a propus delegarea arbitrilor prin tragere la sorţi.
Scaunul lui Constantin se clătina, oricum, serios, chiar şi directorul general al FRF, Ionuţ Lupescu, declarând mai devreme în aceeaşi zi că se va pune în discuţie demiterea şefului arbitrajului românesc. Fostul preşedinte al CCA se află în arest prevenitv pentru luare de mită.
Scandalul creat de reţinerea şi apoi arestarea sa pentru luare de mită a avut un efect de bombă cu ceas, iar inevitavilul s-a produs, Constantin renunţând la post şi deschizând discuţiile pentru numirea unui înlocuitor. Marcel Lică, vicepreşedinte al CCA în mandatul lui Gheorghe Constantin, a asigurat interimatul funcţiei de preşedinte al Comisiei după ce fostul conducător a fost trimis după gratii.
Conferinţa de presă a fost deschisă de Marcel Lică, aceste anunţând însă imediat că se autosuspendă şi că îi predă prerogativele celuilalt vicepreşedinte, Nicolae Grigorescu. Acesta a anunţat că totul se va decide joi, Mircea Sandu convocând Comitetul Executiv al FRF în acest sens.
Nicolae Grigorescu a şi anticipat câteva propuneri pe care le va face joi în faţa Comitetului Executiv al FRF. Fostul arbitru va propune ca, pentru restul campionatului, delegările la meciurile de Liga 1 să se facă prin tragere la sorţi. Poate un caz şi mai sensibil, delegările pentru Liga a II-a ar putea cădea sub responsabilitatea lui Dan Petrescu.

Şase arbitri au fost reţinuţi de la delegări
Mai mult, arbitrii suspectaţi în cadrul cazului favorizării clubului FC Argeş în acest campionat urmează să fie protejaţi, fiind suspendaţi de către CCA, a anunţat Nicolae Grigorescu. Astfel, Aurelian Bogaciu, Marcel Savaniu, Dan Lucian, Tiberiu Lajos, Sorin Corpodean, Dan Roşu au fost reţinuţi de la delegări. Totodată, Augustus Constantin, fiul fostului preşedinte al CCA, Gheorghe Constantin, a declarat că nu doreşte să mai arbitreze în acest sezon din cauza scandalului de corupţie în care este implicat tatăl său. "Nu aş mai vrea să arbitrez pentru o perioadă din cauza situaţiei tatălui meu. Ştiam de demisia tatălui meu încă de dimineaţă, atunci când am vorbit cu domnul Ursu, avocatul lui", a declarat Augustus Constantin pentru NewsIn.

DNA îi percheziţionează domiciliul
În altă ordine de idei, casa fostului preşedinte al CCA, Gheorghe Constantin este percheziţionată de procurorii DNA. Procurorii caută documente care să probeze faptul că acesta ar fi primit mită 290.000 RON de la finanţatorul clubului FC Argeş, Cornel Penescu. Percheziţiile vin după ce la începutul săptămânii a fost percheziţionat şi biroul lui Gheorghe Constantin. Pe numele celor doi au fost emise mandate de arestare preventivă pentru 29 de zile.
Preşedintele Comisiei Centrale a Arbitrilor, Gheorghe Constantin este acuzat că a primit bani de la patronul FC Argeş, Cornel Penescu, pentru a-i ajuta pe piteşteni să câştige o serie de meciuri din această ediţie de campionat.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Gheorghe Constantin CCA demisie
Parteneri
Creștere progresivă a contribuţiei la pensii. Milioane de români vizați
x close