Antena 3 CNN Sport Fotbal intern Ce spun oamenii din fotbal despre atitudinea suporterilor dinamovişti la meciul cu Liberec

Ce spun oamenii din fotbal despre atitudinea suporterilor dinamovişti la meciul cu Liberec

Ce spun oamenii din fotbal despre atitudinea suporterilor dinamovişti la meciul cu Liberec
21 Aug 2009   •   11:52

Părerile sunt împărţite cu privirile la incidentele provocate de suporterii dinamovişti la meciul din Europa League cu Slovan Liberec, dar balanţa înclină în favoarea celor care critică atitudinea huliganică a fanilor. Cu două minute înainte de finalul partidei, aproximativ 150 de fani ai formaţiei gazdă au intrat pe teren. Arbitrul a oprit meciul şi Dinamo se vede nevoită acum să suporte sancţiunile UEFA.

Sunt specimene care spun că reacţia fanilor e de înţeles, în condiţiile în care echipa era condusă cu 2-0 de o outsideră, chiar pe teren propriu, alţii mai răutăcioşi spun că o suspendare ar fi benefică clubului din Ştefan cel Mare, pentru că nu s-ar mai face de râs în meciurile europene. Majoritatea sunt însă îngrijoraţi de cele întâmplate şi cer măsuri radicale împotriva huliganilor.

Iată ce au declarat, la finalul partidei Dinamo ? Slovan Liberec, oamenii din fotbalul românesc:

Gigi Neţoiu, fost acţionar la Dinamo
?Chiar dacă nu sunt de acord cu manifestările suporterilor, pot spune că e normal faptul că răbdarea lor a ajuns la capăt?

Gigi Becali, patronul Stelei
?Nu mai putem să mişcăm! Ne vor suspenda din cupele europene din cauza unor vagabonţi! Nu se poate aşa ceva. La puşcărie cu huliganii ăştia! Dobitocii ăştia n-au făcut nimic în viaţa lor, sunt nişte nimeni, dar în galerie sunt nişte şmecheri! Plec supărat acasă din cauza imaginii care a fost făcută României?

Dumitru Dragomir, preşedintele Ligii Profesioniste de Fotbal
?De trei ani de zile tot atrag atenţa asupra acestor probleme cu suporterii. Ei nu înţeleg că aceasta este o competiţie sportivă. Totul se întâmplă cu aceeaşi huligani, aceeaşi şefi de galerie. Huliganii pot fi identificaţi acum, că există camere video. Ăştia sunt criminali! Este fără precedent ce am văzut azi?

Ionuţ Lupescu, director general al Federaţiei Române de Fotbal
?Stewarzilor cred că li se va da o împuternicire mai mare, pentru că nu se poate aşa ceva, trebuie să intervină. Degeaba dăm amenzi şi sancţiuni foarte drastice, dacă organele statului nu fac legea mai dură pentru astfel de incidente la evenimentele sportive. Trebuie ca lumea să ştie de frica autorităţilor. Cred că ar trebui şi ca măsurile de securitate de la stadion să fie înăsprite?

Florin Prunea, fost director de relaţii internaţionale al FRF
?Sunt foarte curios ce s-a întâmplat în dimineaţa meciului, la şedinţa tehnică. Organizarea e de vină pentru aceste incidente, trebuie să ai un plan pentru absolut orice lucru care se poate întâmpla în timpul unui meci?

Victor Becali, impresar
?Asta îi mai trebuia lui Dinamo după tot ceea ce s-a întâmplat în acest an. A fost bomboana de pe colivă. Seara aceasta a fost ruşinoasă din toate punctele de vedere, atât sportiv, cât şi în ceea ce priveşte comportamentul fanilor. Ar trebui ca accentul să nu mai fie pus pe suporteri, ci pe antrenori şi jucători?

Cornel Dinu, administrator delegat al lui Dinamo
?Acest incident pune într-o situaţie dramatică echipa Dinamo în Cupele europene?

Nicolae Badea, preşedintele clubului Dinamo
?Dinamo plăteşte factura contribuabililor, care şi în această seară au fost suporterii. Identificarea va fi făcută, unii au fost deja reţinuţi şi vor fi identificaţi pe baza imaginilor video, dar ce era grav s-a întâmplat?





Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Dinamo Bucuresti europa league
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close