Antena 3 CNN Sport Fotbal intern CFR Cluj a învins cu 6-1 pe Sportul Studenţesc în primul meci al etapei a 5-a

CFR Cluj a învins cu 6-1 pe Sportul Studenţesc în primul meci al etapei a 5-a

CFR Cluj a învins cu 6-1 pe Sportul Studenţesc în primul meci al etapei a 5-a
Sursa foto: Foto: gsp.ro
de M.T.    |    26 Aug 2011   •   22:36

CFR Cluj a învins pe teren propriu cu scorul de 6-1 pe Sportul Studenţesc în primul meci al etapei a 5-a din Liga I. Oaspeţii au deschis scorul prin Târnăcop, însă echipa lui Jorge Costa a revenit spectaculos, egalând înainte de pauză şi dezlănţuindu-se în repriza a doua, când a marcat de cinci ori.

 
Veniţi după două înfrângeri consecutive, clujenii au început meciul crispaţi, fără să reuşească să ameninţe cu adevărat poarta oaspeţilor. Prima ocazie importantă a apărut abia în minutul 16, atuncui când Cadu a fost aproape de a profita de o neînţelegere în apărarea Sportului, însă şutul său s-a dus peste.
 
Studenţii au pedepsit apatia gazdelor în minutul 27, Târnăcop păcălind pasul la offside al defensivei clujene şi învingându-l cu un şut plasat la colţul lung pe Fernandes. Însă golul echipei lui Gigi Mulţescu le-a făcut mai mult bine foştilor campioni, care s-au trezit parcă din pumn şi au avut o replică energică, prin Bud şi Rafael Bastos, care au trecut pe lângă egalare în decurs de câteva minute.
 
În cele din urmă, inevitabilul s-a produs. În minutul 38, Sougou a marcat cel de-al treilea său gol în acest sezon cu o lovitură de cap din interiorul careului, în urma unei centrări excelente a lui Renan, şi a restabilit egalitatea. Lucrurile s-au complicat şi mai mult pentru Sportul un minut mai târziu, Târnăcop primind direct cartonaşul roşu pentru o intrare tare asupra lui Cadu.
 
La pauză, Jorge Costa i-a schimbat pe Lionn şi Nicoară cu Panin şi De Zerbi, iar cei doi nou intraţi au avut un impact imediat. Mai întâi, fundaşul dreapta a creat o şansă uriaşă pentru Sougou, care a trimis puţin pe lângă din faţa porţii, pentru ca italianul să paseze superb cu călcâiul pentru Gabi Mureşan, mijlocaşul clujean înscriind pentru 2-1 din interiorul careului (51).
 
Cu avantaj pe tabelă, CFR s-a descătuşat şi a marcat imediat şi al treilea gol, prin Renan, care a catapultat mingea sub transversală cu un şut senzaţional de la circa 25 de metri, în minutul 52.  
 
În inferioritate numerică şi conduşi cu două goluri, bucureştenii au mai încercat ceva în atac, însă Maxim şi Curelea nu au găsit spaţiul porţii lui Fernandes, şutând mult peste poartă din poziţii favorabile. În schimb, gazdele au mai înscris o dată, prin italianul De Zerbi, care l-a învins pe Ormenişan cu o nouă execuţie spectaculoasă de la marginea careului (70).
 
La 4-1, clujenii nu au mai forţat, însă chiar şi în aceste condiţii au mai reuşit să marcheze de două ori. Mai întâi, Rafael Bastos a luat o acţiune pe cont popriu şi a punctat cu un şut la colţul scurt, iar Kapetanos şi-a trecut şi el numele pe lista marcatorilor cu o lovitură de cap în urma unui corner. CFR obţine o victorie clară după două eşecuri consecutive, iar Jorge Costa scapă pentru moment de presiunea care începuse deja să-l apese. 
 
CFR: D. Fernandes - Lionn (Panin 46), Cadu, Diogo, Camora  - G. Mureşan, Renan Garcia, Nicoară (De Zerbi 46) - Sougou, Bud (Kapetanos 65), Bastos
 
Sportul: Ormenişan - Beţa, Raţiu, Patriche, Maxim - Ghinga, A. Lungu - Nicola (V. Lazăr 46), Ferfelea (Cheţan 81), Târnăcop - Curelea (L. Dobre 66).

 

×
Subiecte în articol: CFR Cluj Sportul Studentesc Liga I
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close