Antena 3 CNN Sport Fotbal intern CFR Cluj învinge cu 2-1 pe Dinamo în Ştefan cel Mare

CFR Cluj învinge cu 2-1 pe Dinamo în Ştefan cel Mare

CFR Cluj învinge cu 2-1 pe Dinamo în Ştefan cel Mare
Sursa foto: Foto: gsp.ro
06 Mai 2011   •   22:19

Dinamo nu a profitat de paşii greşiţi făcuţi de Steaua şi de Gaz Metan Mediaş şi nu a reuşit să-şi securizeze poziţia de Europa League. Echipa din Şefan cel Mare a pierdut meciul de pe teren propriu cu CFR Cluj, scor 1-2, deşi a condus cu 1-0 după golul lui Dănciulescu din penalty. Oaspeţii au întors însă rezultatul prin Batin şi Hora.

 
Dinamo a avut un prim sfert de oră excelent. Pe rând, Dănciulescu, Alexe, din nou Dănciulescu şi Torje au ratat deschiderea scorului, lucru care se va întâmpla în minutul 14. Arbitrul Adrian Comănescu a dictat uşor penalty la duelul dintre Mureşan şi Torje, iar Dănciulescu a transformat cu siguranţă de la 11 metri.
 
Inexistenţi până în acel moment, clujenii au revenit la viaţă după primirea golului, Batin reuşind să egaleze la capătul unei faze frumoase, dar la care a primit mingea norocos, dintr-o deviere a lui Sergiu Buş. Oaspeţii au continuat să fie periculoşi, Batin fiind aproape de dublă atunci când a scăpat singur cu Bălgrădean, însă şutul său a fost excelent blocat de portarul dinamovist.
 
Ultima ocazie înainte de pauză l-a avut ca protagonist pe Torje, micuţul mijlocaş al alb-roşilor şutând din interiorul careului, foarte puţin pe lângă.
 
Repriza a doua a început cu o mare şansă a lui Sergiu Buş, dar atacantul CFR-ului, scăpat singur spre poartă, a întârziat prea mult finalizarea, iar goalkeeperul gazdelor i-a scos mingea din picioare. Replica elevilor lui Andone s-a lăsat aşteptată aproape 20 de minute, Dănciulescu fiind blocat de Mincă, după ce atacantul „câinilor” reuşise o preluare superbă.
 
Cu 17 minute înainte de final, Minteuan a mutat inspirat, Hora în locul lui Buş, iar noul intrat a avut nevoie de numai câteva secunde pentru a-i aduce pe clujeni în avantaj. Panin a primit o pasă excelentă, a păcălit pasul la offside al alb-roşilor şi a centrat în faţa porţii, de unde mijlocaşul de 23 de ani a înscris fără probleme. Imediat după gol, Mureşan ar fi putut face 3-1, dar lovitura sa liberă a fost respinsă în corner de Bălgrădean.
 
Dinamo nu a mai avut puterea să forţeze în ultimele minute, ba chiar a fost la un pas să mai primească un gol în prelungiri, astfel că rezultatul a rămas neschimbat şi echipa lui Andone rămâne pe locul 5, cu 50 de puncte, la egalitate cu Steaua. De cealaltă parte, în ciuda victoriei din Ştefan cel Mare, clujenii mai păstrează doar şanse teoretice să prindă un loc de Europa League la finalul sezonului.
 
Dinamo: Bălgrădean - Bărboianu, D. Grigore, Găman, Bordeanu - Torje, Mărgăritescu, C. Munteanu (Ţucudean 70), Alexe - L. Ganea (Bakaj 56), Dănciulescu (Pătraşcu 80)
 
CFR: Mincă - Panin, Cadu, Rada, Veloso - E. Kone (B. Sare 89), Mureşan, E. Dică, Nicoară - Sg. Buş (Hora 73), Batin (Peralta 79).

×
Subiecte în articol: CFR Cluj Dinamo Liga I
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close